Ranskan Riviera

Ranskan Riviera alkaa Toulonista ja päättyy Mentoniin lähelle Italian rajaa. Se on Ranskan rannikon itäsin osa ja sijaitsee Provencen alueella. Suurin ja tunnetuin kaupunki on Nizza.
Ensimmäiset turistit tulivat alueella 1900 luvun taitteessa. Varakkaat britit viettivät talvet Ranskan Rivieralle. Aurinkopäiviä on 300 vuodessa. Monet julkisuuden henkilöt ovat asettuneet asumaan alueelle.
Maisemat ovat henkeäsalpaavat. Meri on turkoosin sininen ja vesi kristallin kirkas. Lähellä olevat Alpit tuovat maisemaan mielenkiintoa ja vaihtelevuutta.
Sisämaassa on suloisia pikkukyliä. Useat niistä on rakennettu vuoren päälle tai sen rinteeseen. Niissä voi aistia kiireettömän elämäntyylin. Kapeita kujia on mukava kuljeskella. Voi istahtaa kulman takana odottavan kuppilan terassille nauttimaan kupponen kahvia ja maistelemaan leivonnaisia.
Kesällä on poutaista huhtikuun lopusta lokakuun alkuun. Helteisintä on heinä- ja elokuussa. Silloin alueella on eniten turisteja. Parasta aikaa on touko- ja kesäkuu sekä syksyllä syys- ja lokakuu. Eurooppalaiset lapset aloittavat koulun syyskuun alussa ja silloin rannat tyhjenevät ja mikä parasta, lämpöä voi päivisin olla vielä lähes 30 astetta ja meri on lämmin. Joulu- ja tammikuussa on päivisin +5 – +12 astetta, mutta aurinko paistaa. Lunta ei yleensä koskaan sada rannikolle.
Englannin kielellä pärjää hyvin ainakin turistikohteissa! Ruokalistan saa usein myös englanniksi.
Vuokrattavaa loma-asuntoamme näissä ihanissa maisemissa Antibes Juan les Pinsissä voi tiedustella yhteydenottolomakkeella täällä
%d bloggaajaa tykkää tästä: