NÄHTÄVÄÄ

Ranskan Riviera on jo sinänsä nähtävyys.

Täällä ei aika tule pitkäksi. Nähtävää ja tekemistä löytyy kaikenikäisille lomailijoille vuoden jokaiselle päivälle.

Julkinen liikenne on hyvä ja edullinen tapa tutustua ympäristöön. Omalla autolla voi tietysti laajentaa reviiriä. Talossa on autolle oma parkkipaikka.

Alla vain muutamia nähtävyyksiä. Facefook sivuillamme on myös paljon tietoa kohteista. Tykkäämällä sivuista saat aina viimeisimmät kuulumiset. Pääset facebook sivuille www.lomariviera.fi sivujen kautta.

PARC PHOENIX 

Kiva koko perheen puisto alue jossa riittää näkemistä. Alueella on mm. erilaisia lintulajeja, kilpikonnia, kenguruita jne. Aitausten väleihin on laitettu mukavia kasvialueita joka tekee tämän eläinpuiston mielenkiintoisemmaksi.

Lisäksi alueelta löytyy trooppinen puutarha jossa voi ihailla mm. orchideoja, flamingoja ja on siellä myös akvaario.

Sisäänpääsymaksu alle 5 euroa. Se sijaitsee lähellä Nizzan lentokenttää.

PORT VAUBAN VÄLIMEREN SUURIN HUVIVENESATAMA

Antibesin vanhankaupungin kupeessa voi ihailla upeita huvipursia. Suurimmissa on helikopterin laskeutumispaikat ja tenniskentät. Täällä järjestetään vuosittain myös venemessut.

VILLA EILENROC 


Hollantilainen pariskunta rakennutti itselleen vuonna 1867 Capissa sijaitsevan Eilenrocin. Yleisölle se avautui vuonna 1982, Siellä on osittain kuvattu vuonna 2014 Woody Allenin ohjaama elokuva ”Magic in the moonlight”. Puutarha on valtava ja sieltä löytyy mm. kaunis ruusutarha. Keväällä ja alkukesästä puutarha on kauneimmillaan.

Alueelle on pieni pääsymaksu ja se löytyy Cap d` Antibesista.

EKSOOTTINEN PUUTARHA JA TIPPUKIVILUOLAT MONACOSSA

Puutarha on rakennettu jyrkkään rinteeseen ja sieltä avautuu kaunis näkymä Monacon keskustaan ja vanhaan kaupunkiin jossa Ruhtinaan palatsi sijaitsee.

Eteneminen puutarhassa on tehty sujuvaksi ja lopuksi päädytään pienelle aukiolle josta pääsee valtaviin tippukiviluoliin. Kierrokset ovat opastettuja. Vaikka ranskaksi opastetusta kierroksesta ei paljoa ymmärtäisikään ovat nämä tippukiviluolat ehdottomasti näkemisen arvoiset. Jonkin verran opas puhuu myös englantia.

Tippukiviluolat ovat n. 100 m merenpinnan yläpuolella ja pohjalla ollaan jotakuinkin merenpinnan tasolla. Ulkoilman ollessa + 30 astetta tuntuu lähes hyytävälle kun lämpötila laskee + 18 asteeseen, Ylös pitää nousta hitaasti pysähdellen. Kivuttavaa tulee kaiken kaikkiaan lähes 300 porrasta.

Monacoon pääsee www.lomariviera.fi asunnolta kätevästi junalla.


TORIT JA MARKKINAT

Tori elämää on mukava seurata. Ranskalaiset ovat käsillä huitojien ja poskisuudelmien eksperttejä. Mitään kiirettä ei ole, ensin moiskutellaan kahdesta kolmeen poskisuudelmaa, vaihdetaan kuulumiset ja sitten ryhdytään kaupantekoon. 

Nizzan vanhassa kaupungissa on ihastuttava kukkatori.

Torit ovat aika usein maanantaisin suljettuja.

Ruokatoreja löytyy lähes jokaisesta kaupungista ja kylästä.

Antiikkimarkkinoilta voi tehdä isoja ja pieniä löytöjä.


VILLA EPHRUSSI de ROTHSCHILD

Tämä hulppea ”huvila” sijaitsee Cap Ferratissa hieman Monacosta itään. Vuonna 1912 pankkiirisuvun tytär Beatrice Rothschiold rakennutti tämän itselleen.Vuonna 1934 hän testamenttasi alueen rakennuksineen Ranskan instituutille. 

Puutarha on rakennettu laivan muotoon, josta meri näkyy molemmilla puolilla. Huvila on laivan komentokansi. Erityylisiä puutarhoja on yhdeksän mm. japanilainen-, englantilainen- ja kaktuspuutarha.

Kesäkuussa siellä järjestetään maalaripäivät. Maalarit saavat tulla sinne piirtämään.

Kesällä järjestetään Opera Azunales oopperafestivaalit.

Villa Grecque Kerylos on tämän huvilan läheisyydessä, paikassa Beaulieu-sur-Mer ( kaunis paikka meren rannalla ).

Tämän kreikkalaistyylisen huvilan rakennutti Theodore Reinach 1900 luvun alussa. Hän testamenttasi rakennuksen 1928 Ranskan istituutille mutta hänen lapsensa asuivat huvilassa vuoteen 1967.

Huvilat ovat avoinna yleisölle läpi vuoden. Samalla pääsylipulla pääsee molempiin huviloihin.MERIMUSEO JA AKVAARIO MONACO

Museo sijaitsee lähellä ruhtinaan palatsia. Sen on perustanut Monacon prinssi  
Albert I vuonna 1910. Rakennus kohoaa suoraan merestä n. 85 metrin korkeuteen. Siihen on käytetty 100 000 tonnia kiveä.

Museosta löytyy mm. 20 metrinen valaan luuranko ja maailmankuulu akvaario, jossa on yli 4000 kalalajia.

Hyvä kohde jos sattuu sadepäivä.

Rakennuksen ylimmän kerroksen terassilta avautuu maisemat mm. Monacoon. Siellä on myös ravintola ja lasten leikkipaikka.


TIPPUKIVILUOLAT

Crottes de st. Cezairen tippukiviluolat sijaitsevat lähellä Grassen hajuvesikaupunkia. Ne ovat 40 metriä maan alla ja ehdottomasti näkemisen arvoiset. Meille sattui hauska miespuolinen tulkki, joka osasi muutaman sanan englantiakin. Kierrokset ovat opastettuja.GORGES DE VERDON


Tämä Euroopan suurin jokikanjoni houkuttelee päiväretkelle niin lapsiperheitä kuin muitakin lomalaisia. Alhaalla olevan joen seinämät nousevat jopa 700 metrin korkeuteen. Rotkon yläpuolta avautuun kauniit näkymät. Matkan varrella kannattaa pysähdellä ihailemaan maisemia ja vaikka syömään eväitä!

Joki laskee valtavaa turkoosin siniseen tekojärveen.

Ajoreittejä löytyy netistä useita. Me suuntasimme Grassen takaa Napoleonin reitille suuntana Castellanen kaupunki. Tämä ihan maisemien takia. Pois tulimme moottoritietä joka oli hieman nopeampi. Ajokilometrejä asunnolta kertyy vajaa 300 km mutta on sen arvoista. 

Alueella voi tehdä patikkaretkiä, vuorikiipeillä, bongailla rotkon yllä leijailevia kotkia ja haukkoja, laskea koskea, meloa, uida, vuokrata polkuveneen jne.

Alueelta löytyy ravintoloita ja kahviloita.

Retkeen kannattaa varata koko päivä mutta kokemukset ovat varmasti sen arvoisia.

Uikkarit, aurinkorasvaa ja retkimieli mukaan:)


RENOIR MUSEO

Pierre-Auguste Renoir oli ranskalainen taidemaalari. Vanhoilla päivillään nivelreumaan sairastunut taiteilija vetäytyi Gagnes-sur-meriin maalaamaan.

Tarina hänen viimeisestä kesästään löytyy dvd:nä ”Renoir”.

AUTOMUSEO MONACOSSA

Kun on kyseessä Ruhtinasperheen ” autotalli” voi olla varma että täältä loytyy valtava määrä toinen toistaan hienompia menopelejä, Valtavan kokoinen halli on täynnä vanhoja autoja, formula 1 kilpureita, ralliautoja, hevosvankkureita jne.

Tämäkin kohde on loistava kun haluaa kesähelteellä ilmastoituun tilaan tai jos sattuu sadepäivä. Aikaa täällä saa kulumaan useamman tunnin.


MARINELAND JA ANTIBESLAND

Biotissa sijaitseva Antibesland ja Marineland sijaitsevat vierekkäin ja on oikea lasten paratiisi. Alueella on valtavasti tekemistä ja nähtävää. Sinne pääsee kätevästi myös bussilla.

Vesipuisto, huvipuisto, minigolfrata, akvaario, merimuseo, eläinpuisto ovat näkemisen arvoisia esityksineen, joissa pääosaa esittävät denfiinit, merileijonat ja ryhävalaat. Vuonna 2015 jääkarhulle syntyi poikanen.


GRASSEN HAJUVESITEHDAS JA -MUSEO

Grasse on viehättävä kaupunki eikä se ole kovin kaukana www.lomariviera.fi asunnolta. Kaupungissa on paljon kivoja ruokapaikkoja sekä kahviloita, joista voi seurata kiireetöntä elämänmenoa. Näköalat merelle ovat hulppeat.

Täältä löytyy myös paljon hajuvesiliikkeitä, onhan kaupunki tunnettu hajuveden valmistamisesta. Kannattaa poiketa hajuvesitehtaalla sekä parfyymimuseossa. Lopuksi voi shoppailla valtavasta myymälässä.

Kts myös blogin kohta ympäristö. Sieltäkin löytyy vinkkejä:)

%d bloggaajaa tykkää tästä: