Kymmenen syytä

KYMMENEN SYYTÄ MIKSI EI KANNATA MATKUSTAA RANSKAN RIVIERALLE

SURKEET KELIT

Aurinko paistaa Ranskan Rivieralla 300 päivänä vuodessa. Merivesi pysyy lämpöisenä lokakuulle asti ja ensimmäiset karaistuneet auringonpalvojat virittelevät rantavermeitään jo helmikuussa.

 

 


KAMMOTTAVAA RUOKAA JA KALLISTA VIINIÄ


Ranskalainen keittiö on kuuluisa maukkaasta ruoasta. Merenelävät ovat varmasti tuoreita, viini erinomaista ja edullista. Kalastajat myyvät saalistaan suoraan satamissa. Ravintoloita löytyy jokaisen kukkarolle ja makunystyrälle.

 

PITKÄ LENTOMATKA

Suora lento Helsingistä Nizzaan
kestää n. 3 tuntia.Norwegianin kyydissä pääsee nauttimaan auringon paisteesta ympäri vuoden. Finnair lentää kesäkuukausina. Vuokraamme asuntoamme www.lomariviera.fi joustavasti ympäri vuoden.

 

TYLSÄT MAISEMAT
 
Ranskan Riviera tarjoaa henkeäsalpaavia maisemia pitkin rannikkoa ja kun suuntaa serpentiiniteitä sisämaahan, löytyy toinen toistaan suloisempia pikkukyliä. Näihin maisemiin ei kyllästy koskaan!
 
 
 
 
 
EI MITÄÄN OSTETTAVAA
 
Jokaiselle kukkarolle löytyy ihan varmasti jotain. Antiikkia voi hankkia erilaisilta markkinoilta ja kirpputoreilta joita järjestetään läpi vuoden. Nizzan vanhassa kaupungissa on kukkatori kuutena päivänä viikossa. Pikkuputiikeista voi tehdä löytöjä. Cannesin rantakadulla on vieri vieressä huippusuunnittelijoiden liikkeitä. Suuria ostoskeskuksia löytyy Nizzasta ja läheltä lentokenttää.

 

 

 

 

 

EI MITÄÄN TEKEMISTÄ

 
Täällä ei lopu tekeminen. Voi golfata, harrastaa vesiurheilua, pelata tennistä, pyöräillä, lasketella, patikoita, lenkkeillä, shoppailla, palvoa aurinkoa, snorklailla, nauttia maukkaasta ranskalaisesta ruokakulttuurista, viettää vilkasta yöelämää, harrastaa kulttuuria, parin tunnin ajomatkan päässä voi harrastaa talviurheilulajeja jne. Lapsille löytyy Antibesista Marineland huvipuistoineen. Karuselleja ja leikkipuistoja on runsaasti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
SAMEAT VEDET EIKÄ OLE UIMARANTOJA
 
Hiekkarantoja löytyy mm. Juan Les Pinsistä, Antibesistä ja Cannesista. Nämä ovat lapsiystävällisiä ja syvenevät hitaasti. Asunnon edessä on hiekkaranta! Nizzan ranta on kivikkoinen ja syvenee nopeasti. Vesi on puhdasta ja turkoosin sinistä. Koko rannikko tarjoaa myös hiljaisia lahdenpoukamia. Meri on lämmin pitkälle syksyyn.

 

EI TAPAHDU MITÄÄN
 
Joka vuotiset jazz festivaalit järjestetään Juan Les Pinsissä. Vuonna 2014 pinjapuiston ulkoilmakonsertissa esiintyi tämä kitara virtuoosi. Toukuun lopussa ajetaan legendaarinen Monacon formula 1 osakilpailu. Monacossa pelataan myös tenniksen ATP turnaus. Cannes täyttyy elokuva-alan superjulkkiksista toukokuussa jokavuotisen elokuvajuhlan aikaan. Nizzassa on helmikuussa isot karnevaalit ja Mentonin kaupunki koristellaan sitruunoilla. Joulun aikaan kaikki kylät koristellaan upeilla jouluvaloilla. Tapahtumia on läpi vuoden.

 

 

 

 

 

 

 

 

EI MITÄÄN NÄHTÄVÄÄ
 
Ranskan Riviera on nähtävys jo sinänsä. Täällä riittää nähtävää koko perheelle vaikka useammaksi lomaksi. Monacon merenkulkumuseo ja akvaario, Monte Carlon Casino, tippukiviluolat ja kaktus puutarha Monacossa, hulppeita autoja ja veneitä, Euroopan suurin huvivenesatama Antibesissa, Grassen parfyymitehdas, Picasson museo Antibesissa, taidenäytteilyitä ympäri Rivieraa, Antibesin ja Cannesin vanhakaupunki, Marineland eläimineen Antibesissa, sipulikupolinen venäläis-ortodoksinen katedraali Nizzassa jne. Luettelo on loputon.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
LUKSUS PUUTTUU TÄYSIN
 
Vaikkakin Ranskan Riviera on aivan tavallinen lomakohde ei täällä voi välttyä ripaukselta luksusta. Ferrarit lipuvat pitkin rantabulevardeja ja satamat ovat pullollaan toinen toistaan upeimpia paatteja.
 

 

 

 

 

 
 
Vuokraamme kaksiotamme joustavasti ympäri vuoden. Luovutamme asunnon avaimet henkilökohtaisesti Suomessa Espoossa ja annamme hyvät ohjeet miten asunnolle löytää.
Suorat n. 3 tunnin lennot Helsingistä Nizzaan eivät ole estä vaikka lyhyempäänkin irtiottoon arjesta.
Asunto on saanut hyvää palautetta mm. sijaintinsa puolesta. Bussit kulkevat asunnon edestä ja ranta on lähellä.  Varaustilannetta voi tiedustella www.lomariviera.fi sivujen kautta. Ota rohkeasti yhteyttä. Mikäli haluat talvella viettää Rivieralla vaikkapa muutaman kuukauden, neuvotellaan hinta erikseen.
Täällä pärjää englanninkielellä!
%d bloggaajaa tykkää tästä: