KULKUYHTEYDET

Suorat lennot Nizzaan


Norwegian ja Finnair lentävät Helsingistä Nizzaan suorilla n. 3 tunnin suorilla lennoilla läpi vuoden.

Lentokentältä pääsee lentokenttäbussilla loma-asunnon eteen. Asunnon edessä olevalta pysäkiltä on paikallisbussiyhteys mm. Cannesiin, Antibesiin, Nizzaan jne. Paikallisbussilla kulkeminen on edullista ( 1-2 euroa ) mutta kesäsesonkina se saattaa olla hieman hidasta. Täällä pärjää kuitenkin loistavasti ilman omaa autoa.

Juna on kätevin kulkuväline Nizzaan, Monacoon ja voi käväistä vaikkapa päiväretkellä Italian puolella.  Rata on rakennettu 1800 luvun puolessa välissä. Junassa kannattaa istua meren puolella sillä näkymät ovat upeat aina kun kuljetaan lähellä merta. Junalla pääsee Antibesista ja Nizzasta Pariisiin 5 tunnissa.Omalla autolla lentokentältä ajoaikaa asunnolle kertyy noin puoli tuntia ja mikä parasta, parkkipaikka löytyy talon alakerrasta, josta on kätevä hissiyhteys asuinkerrokseen. Muista ottaa navigaattori mukaan !

Parkkipaikan löytäminen ruuhkaisina kesäkuukausina voi olla haasteellista. 

Nizzasta voi vuokrata sähkökäyttöisiä autoja.

Taksit ovat suhteellisen arvokkaita ja niitä näkeekin harvakseltaan. Kannattaa kysyä hinta etukäteen.

Juan Les Pinsin rannasta lähtee laiva Saint Tropeziin ja Monacoon. Mukava tapa ihailla kuvan kauniita maisemia mereltä. Eikä ole ruuhkaa!Nizzasta on laivayhteys Korsikalle.Pyöräily on suosittua. Polkupyöriä voi vuokrata katujen varsilta olevista telineistä.


Hurjapäisimmät vuokraavat skootterin. Näillä vimpaimilla ei ole pysäköinti ongelmia kun kulkuvälineen voi parkkeerata mihin tahansa sopivaan rakoon. No on se autonkin parkkeeraaminenkin täällä välillä aika villiä.Liikenne on vilkasta mutta sujuvaa. Jalankulkijoita kunnioitetaan ja tien ylittäminen sujuu joustavasti. Ottakaamme oppia heidän ajotyylistään tässä asiassa ! Varovaisuutta kannattaa kuitenkin noudattaa. Voihan ratissa olla joku maan tavoista tietämätön turisti 🙂


Linkki kotisivuillemme ja asunnon varauslomakkeeseen  www.lomariviera.fi%d bloggaajaa tykkää tästä: