Lomariviera loma-asunto

Castellane ja patikointia

Olemme useasti pysähtyneet Castellanessa ollessamme matkalla Verdonin kanjoneille. Kirkko kallion päällä on vaikuttava näky kun lähestytään Castellanea.

Ajoimme, kuten aina Napoleonin reittiä joka lähtee Grassesta. Saavuimme määrän päähän n.klo 10.00. Auto parkkiin ja turisti toimistoon kysymään reitti kirkolle.

Lähdimme tarpomaan kivikkoista ja aika jyrkkääkin polkua. Aluksi hieman puuskutti.

Matka kesti n. 45 minuuttia. Pysähdyimme välillä kuvaamaan koska maisemat olivat henkeä salpaavat. Lämpötila hipoi +30 astetta.

Kirkko sijaitsee n. 930 metrin korkeudessa. Se oli auki ja pääsimme katselemaan sitä myös sisältä. Hieman se oli ränsistynyt ja korjauksen tarpeessa. Kirkon kelloja sai myös soittaa.

Söimme eväät kiven päällä istuen ja maisemia ihaillen. Meille toivotettiin Bon Appetit!

Alas tuleminen olikin hankalampaa koska kivet olivat liukkaita ja taivalsimme kieli keskellä suuta.

Palattuamme alas olikin lounaan aika. Söimme itämaisessa ravintolassa jossa hyvää englantia puhuva, ystävällinen rouva tarjoili meille mutta ruoka oli kyllä pettymys.

Jatkoimme vielä matkaa lähellä olevalle turkoosin siniselle tekojärvelle tarkoituksena mennä uimaan, mutta koska oli elokuu, sai ihmispaljous meidät kääntymään takaisin ja kohti kotia.

Toiseen suuntaan lähdettäisi Verdonin kanjonille mutta siellä olemme jo käyneet, joten tämä riitti tältä päivältä. Juttu kanjoneista löytyy myös tästä blogista.

Kiva retki kohde jota voimme suositella.

Vuokrattavaa kaksiotamme Antibes Juan les Pinsissä voi tiedustella www.lomariviera.fi sivujen kautta. Ranskan Riviera tarjoaa näkemistä ja tekemistä koko perheelle vuoden ympäri.

Isola 2000 hiihtokeskus kesällä

Elokuu on yleensä kuumin kuukausi Rivieralla mutta tänä vuonna pahimmat helteet sattuivat heinäkuulle.

Ajattelimme kuitenkin pitää välipäivän rannalla loikoilusta ja suuntasimme hiihtokeskukseen. Tarkoitus oli mennä Valbergiin mutta tie muuttui niin kapeaksi että jatkoimme matkaa Isola2000:een.

Lämpötila laski kun kipusimme serpentiinitietä pitkin lähes 2500 metriin. Kotona oli lähtiessä +28 ja huipulla se oli jo laskenut +16 asteeseen. Tuntui vilpoiselta hellemekossa ja shortseissa.

Luntahan ei tietenkään keski kesällä ole joten näimme paljon Italian puolelta tulleita moottoripyöräilijöitä sekä fillaristeja.

Hotelli ja lomamajoitusten parkkipaikat olivat täynnä autoja. Totesimme että taitaa olla ranskalaisten lomailijoiden hellepakopaikka.

Kävimme Italian puolella kääntymässä ja palasimme takaisin hotellin parkkipaikalle. Matkalla söimme eväät ja ihailimme maisemia.

Päätimme ostaa liput hiihtohissiin, jolla pääsisi rinne ravintolaan. Tuommoisessa härvelissä emme olleet kumpikaan ennen olleet. Mentiin aika haipakkaa ylös. Lasit olivat niin naarmuuntuneet ettei kunnon kuvia matkalta saatu.

Saavuimme ylös ja jatkoimme kävellen hieman alas kohti ravintolaa. Maisemat olivat henkeäsalpaavat. Söimme lounaan joka oli erinomainen.

Mitä hiihtokeskuksessa sitten kesällä voi tehdä. Ihmiset olivat täällä patikoimassa ja pojat toivat maastopyörät hiihtohissillä ylös ja laskivat huiman näköisiä reittejä alas. Meillä ei ollut oikein patikointi varusteita mukana mutta totesimme että tänne tullaan uudestaan.

Isola2000 meni meidän top 5 listalle.

Autolla vuokrattavalta loma-asunnoltamme www.lomariviera.fi keskukseen ajaa vajaat kaksi tuntia mutta kyllä tänne ilman omaa autoakin bussilla pääsee.

Grasse hajuvesikaupunki

Grasse on tunnettu hajuvesikaupunki. Siellä sijaitsee myös mielenkiintoinen parfyymimuseo.

Olemme käyneet Grassessa useita kertoja mutta nyt vähän eksyimme. Olimme menossa ihan muualle ja matkalla päätimmekin ajaa Grasseen. Navigaattori toi meidät eri kautta kuin ennen ja se ohjasi vanhankaupungin todella kapeille kujille. Teimme lenkin kiellettyyn ajosuuntaan turistijunan perässä, muuten emme olisi päässeet pois sieltä. Automme mahtui juuri ja juuri muurien välistä. Turistijunan kuljettaja varmaan ihmetteli että mihin olimme oikein matkalla. Huh, selvittiin ja löydettiin tuttuun parkkihalliin.

Vanhan kaupungin kujat olivat koristeltu pinkeillä sateenvarjoilla. Näky oli kaunis. Muuten tuo vanha kaupunki on mielestämme hieman rähjäinen muihin Rivieran kaupunkeihin verrattuna.

Vuokrattavaa loma-asuntoamme www.lomariviera.fi Antibes Juan les Pinsissä voi tiedustella kotisivujemme kautta. Kalustettu ja varusteltu kaksio sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Nizzan lentokentältä. Vietä elämäsi loma Rivieralla !

Jazz festivaalit Juan les Pins

Euroopan ensimmäiset jazzfestivaalit järjestettiin vuonna 1960 Juan les Pinsissä. Tämä jokavuotinen perinne kerää heinäkuussa maailmanluokan artisteja kaupungin kaduille, ravintoloihin ja pinjapuistoihin. Viime vuosina on päälavalle ovat nousseet mm. Tom Jones ja Santana.

Jazzit kestävät toista viikkoa, yleensä heinäkuun puolen välin jälkeen.

Tänä vuonna olimme George Bensonin konsertissa. Esiintymislava rakennetaan joka vuosi niin, että katsomosta on kauniit näkymät merelle.

Ihailimme kaunista auringonlaskua ja kuuntelimme lämppäribändiä kunnes n. klo 22.00 George astui lavalle. Konsertti kesti pari tuntia.

En oikein muistanut kuka tämä suuruus on, mutta kuultuani Youtubesta ” Give Me The Night” kappaleen, tuli ihan nuoruusajat mieleen. Ihan tuttu kipale.

Vuokrattavalta asunnoltamme www.lomariviera.fi on kävelymatka näihin tapahtumiin. Voit tiedustella asuntoa kotisivujemme kautta.

Ranskan Riviera syyskuussa

Syyskuu on mitä parhainta aikaa Rivieralla. Pahin turistikausi on ohi.

Patikointia voi harrastaa upeissa maisemissa. Golfin harrastajille loma-asunnon ympäristössä on paljon kivoja kenttiä joihin ajan saa lyhyelläkin varoitusajalla. Pyöräily on myös suosittua.

Lämpötila päivisin on vielä ihan mukavissa lukemissa. Sortseissa ja t-paidassa tarkenee hyvin. Rannallakin tarkenee ja merivesi on lämmintä. Iltaisin on viileämpää mutta mikä parasta, aurinko paistaa ihan varmasti.

Lähellä on Cannes, Monaco, St Tropez, Grasse, Nizza jne.

Suorilla Norwegian ja Finnairin lennoilla Nizzaan pääsee n. 3 tunnissa ja lentokenttä bussi tuo asunnon eteen. Auton vuokraajille talomme alta löytyy oma parkkipaikka.

Mikäli haluat lähteä lomalle lyhyen lentomatkan päähän kauniisiin  maisemiin, ota yhteyttä kotisivujemme www.lomariviera.fi kautta. Asuntomme 1-4 hengelle sijaitsee Antibes Juan les Pinsissä.

Vietä elämäsi loma Ranskan Rivieralla !

Port Grimaud

Antibesissa on ollut nyt hieman pilvistä ja viileää. Katsoimme että St Raphaelin suunnassa olisi aurinkoista ja ehkä jopa rantakeliä. Uikkarit reppuun ja eväät kylmälaukkuun. Nokka kohti länttä.

Ajelimme Cannesin läpi, jossa filmijuhlat ovat nyt käynnissä. Tähtiä ei näkynyt. Jatkoimme kaunista rantatietä.

Pilven reuna saavutettiinkin hieman ennen St Raphaelia mutta auton mittari näytti edelleen +19. Päätimme syödä tutussa ravintolassa ja katsoa josko sen jälkeen voisi ottaa ruokalevon rannalla.

Vilpoinen tuuli sai mielemme muuttumaan ja päätimme jatkaa matkaa eteenpäin kohti Port Grimaudia. Sitä kutsutaan Rivieran Venetsiaksi. No ei se nyt ihan sitä ollut.

Kävelimme talojen ja kanavien vierustaa kohti kirkkoa. Siellä oli paljon ravintoloita ja kauppoja. Hyppäsimme paattiin, joka vei meidät 20 minuutin ajelulle kanaviin.

Risteilyn jälkeen kipusimme kirkon torniin josta avautuivat upeat näkymät aina St Tropeziin asti. Söimme crepit ja suuntasimme takaisin kotiin. Palasimme motaria mutta totesimme että ensi kerralla ajamme samaa kaunista rantatietä, jota olimme tänne tulleetkin.

Eväät jäivät syömättä eikä uikkareitakaan tarvinnut. Käymisen arvoinen paikka.

Vuokrattavaa loma-asuntoamme www.lomariviera.fi Antibes Juan les Pinsissä voi tiedustella sivujemme kautta.

Monaco valmis Formula 1 kisoihin

Monacossa tapahtuu jatkuvasti. Varmasti yksi odotetuimmista tapahtumista on Formula 1 Grand Prix, joka ajetaan kapealla, Monacon läpi ajettavalla katuradalla toukokuun lopussa.

Katsomo rakennelmat olivat lähes valmiina jo huhtikuun lopussa. Kävelimme radan kaikki mutkat ja täytyy kyllä sanoa että hurjia ovat nuo miljoonaa kiitävät formulakuskit tällaisella kapealla radalla.

Satamassa olevassa ravintolassa nautimme jätsiannokset. Ravintola oli vielä keskellä rataa mutta eiköhän se siitä siirry kun kisa käynnistyy.

Varikkosuora on myös erittäin kapea ja lyhyt. Siellä oli vielä hiljaista 🙂

Meteli on kisa viikonloppuna korvia huumaavaa, paikalliset pakenevat paikalta. tiet suljetaan ja parhaiten kisapaikalle pääseekin vuokrattavalta loma-asunnoltamme www.lomariviera.fi junalla. Juna asemalta on hyvät opasteet eri katsomoihin ja mikäli ei halua maksaa katsomopaikasta, voi kisatunnelmaa aistia kaupunkiin viritetyilla ostoskaduilla ja seurata mielenkiintoista ohjelmaa. Pelkkiä harjoituksia pääsee katsomaan alle 100 eurolla.

Samaan aikaan järjestetään Cannesissa joka vuotiset elokuvajuhlat. Asunnoltamme on vain 8 km punaiselle matolle. Paljon siis nähtävää ja koettavaa samana viikonloppuna.

Tämä Monacon formulakisa on koettava ainakin kerran elämässä.

Ota yhteyttä kotisivujemme kautta. Tällä hetkellä asuntomme on vielä vapaana tuona viikonloppuna.

www.lomariviera.fi

Patikoimassa lähellä St Raphaelia

Vietimme pääsiäisen tänäkin vuonna Rivieralla. Tänä vuonna se sattui huhtikuun loppuun. Kelit olivat vuoden aikaan nähden jokseenkin viileät mutta aurinko paistoi kuitenkin lähes joka päivä.

Patikoimme, pelasimme golfia ja kiertelimme mm. Monacossa, Cannesissa, Cap Ferratissa ja tietysti myös Juan les Pinsissä.

Yhtenä päivänä katsoimme säätiedotuksesta että St Raphaelin suunnassa aurinko paistaisi kirkkaalta taivaalta ja olisi pari astetta lämpöisempikin kuin taas Italian suunnassa näyttäisi sateisemmalta. Eväät kylmälaukkuun, reppu selkään ja auton nokka kohti länttä.

Le Dramont patikointireitti me löydettiin jo viime syksynä mutta nyt päätimme jättää auto parkkiin reitin toiseen päähän ja kävellä sen toiseen suuntaan.

Tämä oli hyvä ratkaisu sillä maisemat olivat henkeä salpaavat. Söimme patongit ja joimme kahvit ehkäpä reitin upeimmassa paikassa.

Palasimme parkkipaikalle parin tunnin patikoinnin jälkeen ja kävimme St Raphaelissa tutussa ravintolassa pizzalla ja pastalla. Lämpötila nousi hieman yli 20 asteen.

Vuokrattavaa loma-asuntoamme www.lomariviera.fi voi tiedustella yhteydenottolomakkeella.

Lähde patikoimaan Ranskan Rivieralle. Täältä ei reitit ja maisemat lopu…

Antibesin viehättävä vanhakaupunki

Vuokrattavalta loma-asunnoltamme www.lomariviera.fi Juan les Pinsistä on lyhyt matka Antibesin vanhaan kaupunkiin. Kävellen matka taittuu n. tunnissa. Vaihtoehtoisesti voi hypätä bussin kyytiin aivan talomme edestä. Juan les Pins ja Antibes ovat lähes sulautuneet yhteen.

Vanha kaupunki on täynnä ravintoloita, baareja ja kahviloita, pieniä putiikkeja ja viehättävä ruokatori. Aamupäivisin siellä voi seurata vilkasta kaupankäyntiä. Iltapäivisin tori täyttyy erilaisista kädentaito luomuksista.

Absinttibaarissa kannattaa myös vierailla. Tämä ”salakapakka” on täynnä absinttiin liittyvää rekvisiittaa. Päivisin sinne pääsee baarin yläpuolella olevan myymälän kautta. Muista tilata pöytään absintit. Valmistusprosessi on mielenkiintoinen.

Tuoretta kalaa voi ostaa suoraan kalastajilta muurien ulkopuolella olevasta Välimeren suurimmasta huvivenesatamasta, Port Vaubanista. Siellä kelluvat niin laituriin tiukasti ankkuroidut pikkupaatit kuin valtavat luksusjahditkin sulassa sovussa. Satamassa järjestetään vuosittain myös venemessut.

Hiekkaranta on sataman vieressä joka keskikesällä on aivan tupaten täynnä auringon palvojia.

Maailmanpyörästä voi ihailla auringonlaskua.

Antibesissa tapahtuu myös talvikuukausina. Lukuisia tapahtumia mm. antiikkimessuja, jouluna sinne jäädytetään luistinrata ja joulutorilla nautitaan erilaisista paikallisista jouluherkuista.

Vanhasta kaupungista löytyy Picasson museo ja paljon taidegallerioita.

Antibesin ja Juan les Pinsin väliin jää kaunis niemi, Cap d`Antibes, jonka ympäri kulkee henkeä salpaavilla maisemilla varustettu kävelyreitti. Eväät ja hyvät kengät mukaan! Tästä blogista löytyy juttua myös muista kävelyreiteistä joita Riviera on pullollaan.

Vuokrattavaa loma-asuntoamme voi tiedustella www.lomariviera.fi sivujen kautta. Antibes Juan les Pins sopii koko perheen lomakohteeksi. Nizzaan lennetään suorilla n. 3 tunnin lennoilla läpi vuoden.