Lomariviera loma-asunto

Villa Ephrussi de Rothschild Cap Ferratissa

Tämä vaalean punainen huvila puutarhoineen sijaitsee Cap Ferratissa Nizzan ja Monacon puolivälissä. Tuomme tänne usein vieraat lounaalle.

Villan on rakennuttanut upporikas paronitar Beatrice de Rothschild. Hän avioitui 19 vuotiaana venäläistä alkuperää olevan pankkiirin kanssa. Avioliitto päättyi kuitenkin eroon, koska mies keräsi itselleen noin 30 miljoonan euron pelivelat. Beatricen isän kuoltua 1905 hän päätti rakennuttaa itselleen kodin Cap Ferratiin. Ensin tehtiin n. seitsemän hehtaarin suuruinen puutarha ja huvilan rakentaminen aloitettiin vuonna 1907. Se valmistui 1912. Ennen kuolemaansa hän testamenttasi 5000 taideteosta sekä huvilan puutarhoineen Academie des Beaux-Artsille. Hän menehtyi tuberkuloosiin 1934 Sveitsissä. ( tietojen lähteenä käytetty Wikipediaa)

Tutustuminen tähän upeaan kokonaisuuteen kannattaa aloittaa kävelemällä puutarhan läpi. Siellä voi ihailla kukkaloistoa mm. englantilaisessa ja japanilaisessa puutarhassa. Upeat maisemat avautuvat puutarhan molemmilta puolilta merelle. Kahdenkymmenen minuutin välein, musiikin tahdissa esitettävää suihkulähde spektaakkelia voi ihailla villan edessä olevassa puutarhassa.

Rakennuksen kahteen kerrokseen kannattaa tutustua ennen lounasta. Aulasta saa kuulokkeet opastusta varten. Huoneet ovat täynnä tuon ajan huonekaluja sekä seinillä on upeita taideteoksia. Harvinaisista posliinikokoelmista löytyy upeita maljakoita, erilaisia tarjoiluastioita sekä antiikkinen uurna. Katot on koristelu maalauksin. Älä unohda kurkistaa ikkunaluukuista avautuvia maisemia.

Huvilan puutarhassa voi lopuksi nauttia lounasta lintujen visertäessä. Teehuoneessa tarjoillaan leivoksia ja sieltä avautuu näkymät Ville-Franche-sur Meriin. Emme ole vielä kertaakaan pettyneet. Jälkkäriksi, jos jaksaa tietysti jädeannos!!!

Huomioitavaa että tänne on pääsymaksu. Parkkipaikkoja on niukasti joten kesällä kannattaa tulla hyvissä ajoin ennen lounas aikaa.

Villa Kerylos sijaitsee vastapäätä tätä huvilaa ja sinne pääsee samalla pääsemaksulla.

Vuokrattavalta loma-asunnoltamme www.lomariviera.fi tänne ajaa vajaassa tunnissa.

Ota yhteyttä yhteydenottolomakkeella ja lähde koluamaan kuvan kaunista Ranskan Rivieraa.

Ranskan Riviera, paljon muutakin kuin Nizza

Ranskan Riviera hurmaa kauneudellaan ja valon määrällään jokaisen siellä lomailevan matkailijan. Turkoosin sininen meri ja taustalla kohoavat merialpit tekevät maisemasta mielenkiintoisen.

Riviera oli ennen tunnettu rikkaiden ja kuuluisuuksien lomakohteena. Nykyisin siellä lomailee aivan tavalliset ihmiset perheineen. Englanninkielellä pärjää hyvin.

Riviera on lyhyen lentomatkan päässä. Helsingistä lennetään Nizzaan  suorilla n. 3 tunnin lennoilla läpi vuoden. Siellä voi lomailla läpi vuoden. Aurinko paistaa 300 päivänä vuodessa.

Tunnetuin paikka on varmasti Nizza. Se on suurkaupunki ja monien pettymykseksi siellä ei ole hiekkarantaa. Mutta ei hätää. Alueen pisin hiekkaranta löytyy n.18 kilometrin päässä Antibes Juan les Pinsissä, jossa vuokrattava loma-asuntommekin www.lomariviera.fi sijaitsee.

Muita tunnettuja paikkoja ovat rannikolla sijaitsevat Cannes, Monaco, Menton, St Raphael, St Tropez ja tietysti ihana Juan les Pins.

Hieman sisämaahan päin mentäessä löytyy Grasse (hajuvesi kaupunki), St Paul de Vencen taiteilijakylä, Gourdon, Mougins, Eze jne. Pienten kylien luettelo on loputon.

Julkisilla kulkupeleillä kuten junalla ja bussilla liikkuu sujuvasti ja edullisesti. Auton vuokraamalla voi tietysti reviiriä laajentaa.

Olemme saaneet hyvää palautetta asunnostamme. Lapsiperheiden suosikiksi on noussut talon sisäpihalla oleva uima-allas. Hiekkaranta on 200 metrin päässä, Mäkkäri melkein vastapäätä ja talon lähellä olevasta pizza-autosta saa alueen parhaita pizzoja. Lentokenttäbussi tuo suoraan talon eteen.

Mikäli Kreikka ja Espanja on jo koluttu on Riviera hyvä vaihtoehto kaikenlaiseen lomailuun läpi vuoden.

Meidän mielestä Riviera on kaikkea muuta kuin Nizza!

Voit tiedustella kaksiotamme kotisivuiltamme www.lomariviera.fi ota yhteyttä lomakkeella. Luovutamme avaimet Suomessa ja annamme tarkat ohjeet miten asunnolle löytää.

Vietä elämäsi loma Rivieralla !

Autolla Piemontessa ja Luganossa

Lähdimme asunnoltamme klo 6.40. Olimme sopineet ystäviemme kanssa treffit Antibesiin heidän asuntonsa eteen. Klo oli 7.01 kun suuntasimme peräkanaa kohta A8 motaria. Navigaattori näytti 3 tuntia 7 minuuttia ja 280 km. Oli vielä pimeää. Sovimme ensimmäisestä tauosta San Remon jälkeen olevalla huoltoasemalla.

Aurinko nousi nopeasti. Se paistoi kirkkaalta taivaalta niinkuin aina Rivieralla. Lämpötila oli +17 astetta.

Savonasta käännyimme kohti pohjoista ja Piemontea. Posotimme yhtäsoittoa määränpäähämme. Ystävämme olivat saaneet vinkin Roddissa olevasta hotellista La Crota. Saavuimme kauniiden viiniviljelmien läpi läpi kulkevaa kapeahkoa tietä hotellille.

Vastaanotto oli lämmin. Hotellin omistajalla oli kuva tyttärestään joka oli käynyt Suomessa. Hän istui jäkälien päällä pohjoisen mäntymetsässä. Kuvassa oli kolmen päivän saalis herkkutatteja. Niitä oli kuulemma kuivattuna miehen omassa keittiössä.

Saimme huoneet pienen odottelun jälkeen. Hotellissa oli vain viisi huonetta. Lähdimme tutustumaan Roddin kylään. Etsimme ravintolaa jossa olisimme saaneet lounasta. Koska oli jo lokakuun puoliväli, kaikki oli kiinni. Ajoimme vieressä olevaan Verdunon kylään. Löysimme Michelin tähden suositus ravintolan, Trattoria dai Bercau. Rohkeasti sisälle.

Alkuruoat meinasivat jo viedä kielen mennessään. Mutta sitten pääruoka. Tryffelipasta. Mammamiiia!!! En ole koskaan syönyt mitään niin hyvää. Lautasella kasa pastaa ja tarjoilijan raastama tuore tryffelli pastan päälle. Olisi tehnyt mieli nuolla lautanen. Jälkkärit veivät sitten loputkin kielestä.

Lounaan jälkeen suuntasimme Baroloon joka on alueen keskus. Upeat viiniviljelmät levittäytyivät tien molemmin puolin. Osa sadosta oli vielä korjamatta. Kiertelimme Barolon kylässä. Kävimme viinikaupoissa ja totesimme että haemme viinit lähimarketista.

Olimme varanneet illallispöydän hotellistamme. Söimme kolmen ruokalajin illallisen emmekä taaskaan petytteet. Nyt oli hyvä mennä nukkumaan. Aamulla olisi aikainen lähtö kohti Luganoa.

Aamupala klo 8.00. Maksoimme huoneet ja saimme pienet kassit, joissa oli pastaa ja pähkinöitä joita myös tällä alueella kasvatetaan. Kaunis ele hotellilta! Autossa istuimme 8.30. Navigaattori näytti 2 tuntia 19 minuuttia ja 228 km.

Viereisessä Alban kylässä olisi ollut tryffelimarkkinat mutta aika ei riittänyt siihen. Oli jatkettava eteenpäin.

Ohitimme Milanon emmekä eksyneet. Saavuimme rajalle, josta ostimme tarran auton ikkunaan. Sillä saa nyt hurruutella Sweitsiä ristiin rastiin vuoden loppuun asti.

Olimme sopineet että menemme San Salvatoren vuorelle. Auto parkkihalliin, ostimme liput funiculareen ja junalla kohti huippua. Matka kesti n. 12 minuuttia. Taivas oli hieman pilvessä mutta näkymät vuorelta yli Luganon saivat meidät haukkomaan henkeä. Söimme lounasta ja kiipesimme kirkon katolle ottamaan kuvia.

Suuntasimme hotellille. Lugano Dante sijaitsi aivan Luganon keskustassa. Ystävämme olivat olleet täällä aikaisemminkin. Pieni lepo, kakkutarjoilu meidän huoneessa ja sitten etsimään illallispaikkaa. Kävimme alkudrinksuilla lähellä järvenrantaa. Mitään illallista ei olisi välttämättä tarvinnut, sillä juomien lisäksi pöytään tuotiin vasta paistettu pizza. Onneksi vain jaettavaksi neljään henkeen.

Söimme illallista hotellimme lähellä. Sitten taas vatsan viereen nukkumaan.

Olimme sopineet että aamulla ei pidetä mitään kiirettä. Aamupalan jälkeen suuntasimme Luganojärven rantaan pienelle kävelylle. Aamu valkeni hieman pilvisenä mutta lämpimänä. Aloitimme kauniista puistosta puita halaillen. Sieltä rantaa pitkin kulttuurikeskukseen jossa oli taidenäyttely. Toinen niistä oli kokoelma valokuvista. Ihmisiä joilla oli koiran pää. Kuvat oli otettu polaroid tekniikalla.

Sää selkeni. Oli taas nälkä. Lounaaksi söimme pizzat ja istuimme auringon paisteesta ja hulavanne esityksestä nauttien. Ja tietysti myös seurasta.

Oli aika lähteä ajelemaan kohti kotia. Navigaattori näytti 4 tuntia 38 minuuttia ja 416 km. Milanon kohdalla alkoi sataa ja sitä kesti kunnes pääsimme rannikolle. Italian puolella moottoritiet ovat hieman kippuraiset mutta kyllä ajomatkasta selvittiin vaikka sateessa ajaminen ei olekaan erityisen mukavaa. Rekkoja ei juurikaan ollut koska oli sunnuntai. Tietulli oli lakossa joten tuli vielä halvaksi kun pisin matka porhallettiin ilmaiseksi.

Kiva viikonloppu ihanien ystävien kanssa. Tänne on päästävä uudelleen!

Mikäli haluat vuokrata kaksiomme Antibes Juan les Pinsissä, saat meihin yhteyden www.lomariviera.fi sivujen kautta.

Castellane ja patikointia

Olemme useasti pysähtyneet Castellanessa ollessamme matkalla Verdonin kanjoneille. Kirkko kallion päällä on vaikuttava näky kun lähestytään Castellanea.

Ajoimme, kuten aina Napoleonin reittiä joka lähtee Grassesta. Saavuimme määrän päähän n.klo 10.00. Auto parkkiin ja turisti toimistoon kysymään reitti kirkolle.

Lähdimme tarpomaan kivikkoista ja aika jyrkkääkin polkua. Aluksi hieman puuskutti.

Matka kesti n. 45 minuuttia. Pysähdyimme välillä kuvaamaan koska maisemat olivat henkeä salpaavat. Lämpötila hipoi +30 astetta.

Kirkko sijaitsee n. 930 metrin korkeudessa. Se oli auki ja pääsimme katselemaan sitä myös sisältä. Hieman se oli ränsistynyt ja korjauksen tarpeessa. Kirkon kelloja sai myös soittaa.

Söimme eväät kiven päällä istuen ja maisemia ihaillen. Meille toivotettiin Bon Appetit!

Alas tuleminen olikin hankalampaa koska kivet olivat liukkaita ja taivalsimme kieli keskellä suuta.

Palattuamme alas olikin lounaan aika. Söimme itämaisessa ravintolassa jossa hyvää englantia puhuva, ystävällinen rouva tarjoili meille mutta ruoka oli kyllä pettymys.

Jatkoimme vielä matkaa lähellä olevalle turkoosin siniselle tekojärvelle tarkoituksena mennä uimaan, mutta koska oli elokuu, sai ihmispaljous meidät kääntymään takaisin ja kohti kotia.

Toiseen suuntaan lähdettäisi Verdonin kanjonille mutta siellä olemme jo käyneet, joten tämä riitti tältä päivältä. Juttu kanjoneista löytyy myös tästä blogista.

Kiva retki kohde jota voimme suositella.

Vuokrattavaa kaksiotamme Antibes Juan les Pinsissä voi tiedustella www.lomariviera.fi sivujen kautta. Ranskan Riviera tarjoaa näkemistä ja tekemistä koko perheelle vuoden ympäri.

Isola 2000 hiihtokeskus kesällä

Elokuu on yleensä kuumin kuukausi Rivieralla mutta tänä vuonna pahimmat helteet sattuivat heinäkuulle.

Ajattelimme kuitenkin pitää välipäivän rannalla loikoilusta ja suuntasimme hiihtokeskukseen. Tarkoitus oli mennä Valbergiin mutta tie muuttui niin kapeaksi että jatkoimme matkaa Isola2000:een.

Lämpötila laski kun kipusimme serpentiinitietä pitkin lähes 2500 metriin. Kotona oli lähtiessä +28 ja huipulla se oli jo laskenut +16 asteeseen. Tuntui vilpoiselta hellemekossa ja shortseissa.

Luntahan ei tietenkään keski kesällä ole joten näimme paljon Italian puolelta tulleita moottoripyöräilijöitä sekä fillaristeja.

Hotelli ja lomamajoitusten parkkipaikat olivat täynnä autoja. Totesimme että taitaa olla ranskalaisten lomailijoiden hellepakopaikka.

Kävimme Italian puolella kääntymässä ja palasimme takaisin hotellin parkkipaikalle. Matkalla söimme eväät ja ihailimme maisemia.

Päätimme ostaa liput hiihtohissiin, jolla pääsisi rinne ravintolaan. Tuommoisessa härvelissä emme olleet kumpikaan ennen olleet. Mentiin aika haipakkaa ylös. Lasit olivat niin naarmuuntuneet ettei kunnon kuvia matkalta saatu.

Saavuimme ylös ja jatkoimme kävellen hieman alas kohti ravintolaa. Maisemat olivat henkeäsalpaavat. Söimme lounaan joka oli erinomainen.

Mitä hiihtokeskuksessa sitten kesällä voi tehdä. Ihmiset olivat täällä patikoimassa ja pojat toivat maastopyörät hiihtohissillä ylös ja laskivat huiman näköisiä reittejä alas. Meillä ei ollut oikein patikointi varusteita mukana mutta totesimme että tänne tullaan uudestaan.

Isola2000 meni meidän top 5 listalle.

Autolla vuokrattavalta loma-asunnoltamme www.lomariviera.fi keskukseen ajaa vajaat kaksi tuntia mutta kyllä tänne ilman omaa autoakin bussilla pääsee.

Grasse hajuvesikaupunki

Grasse on tunnettu hajuvesikaupunki. Siellä sijaitsee myös mielenkiintoinen parfyymimuseo.

Olemme käyneet Grassessa useita kertoja mutta nyt vähän eksyimme. Olimme menossa ihan muualle ja matkalla päätimmekin ajaa Grasseen. Navigaattori toi meidät eri kautta kuin ennen ja se ohjasi vanhankaupungin todella kapeille kujille. Teimme lenkin kiellettyyn ajosuuntaan turistijunan perässä, muuten emme olisi päässeet pois sieltä. Automme mahtui juuri ja juuri muurien välistä. Turistijunan kuljettaja varmaan ihmetteli että mihin olimme oikein matkalla. Huh, selvittiin ja löydettiin tuttuun parkkihalliin.

Vanhan kaupungin kujat olivat koristeltu pinkeillä sateenvarjoilla. Näky oli kaunis. Muuten tuo vanha kaupunki on mielestämme hieman rähjäinen muihin Rivieran kaupunkeihin verrattuna.

Vuokrattavaa loma-asuntoamme www.lomariviera.fi Antibes Juan les Pinsissä voi tiedustella kotisivujemme kautta. Kalustettu ja varusteltu kaksio sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Nizzan lentokentältä. Vietä elämäsi loma Rivieralla !

Jazz festivaalit Juan les Pins

Euroopan ensimmäiset jazzfestivaalit järjestettiin vuonna 1960 Juan les Pinsissä. Tämä jokavuotinen perinne kerää heinäkuussa maailmanluokan artisteja kaupungin kaduille, ravintoloihin ja pinjapuistoihin. Viime vuosina on päälavalle ovat nousseet mm. Tom Jones ja Santana.

Jazzit kestävät toista viikkoa, yleensä heinäkuun puolen välin jälkeen.

Tänä vuonna olimme George Bensonin konsertissa. Esiintymislava rakennetaan joka vuosi niin, että katsomosta on kauniit näkymät merelle.

Ihailimme kaunista auringonlaskua ja kuuntelimme lämppäribändiä kunnes n. klo 22.00 George astui lavalle. Konsertti kesti pari tuntia.

En oikein muistanut kuka tämä suuruus on, mutta kuultuani Youtubesta ” Give Me The Night” kappaleen, tuli ihan nuoruusajat mieleen. Ihan tuttu kipale.

Vuokrattavalta asunnoltamme www.lomariviera.fi on kävelymatka näihin tapahtumiin. Voit tiedustella asuntoa kotisivujemme kautta.

Ranskan Riviera syyskuussa

Syyskuu on mitä parhainta aikaa Rivieralla. Pahin turistikausi on ohi.

Patikointia voi harrastaa upeissa maisemissa. Golfin harrastajille loma-asunnon ympäristössä on paljon kivoja kenttiä joihin ajan saa lyhyelläkin varoitusajalla. Pyöräily on myös suosittua.

Lämpötila päivisin on vielä ihan mukavissa lukemissa. Sortseissa ja t-paidassa tarkenee hyvin. Rannallakin tarkenee ja merivesi on lämmintä. Iltaisin on viileämpää mutta mikä parasta, aurinko paistaa ihan varmasti.

Lähellä on Cannes, Monaco, St Tropez, Grasse, Nizza jne.

Suorilla Norwegian ja Finnairin lennoilla Nizzaan pääsee n. 3 tunnissa ja lentokenttä bussi tuo asunnon eteen. Auton vuokraajille talomme alta löytyy oma parkkipaikka.

Mikäli haluat lähteä lomalle lyhyen lentomatkan päähän kauniisiin  maisemiin, ota yhteyttä kotisivujemme www.lomariviera.fi kautta. Asuntomme 1-4 hengelle sijaitsee Antibes Juan les Pinsissä.

Vietä elämäsi loma Ranskan Rivieralla !

Port Grimaud

Antibesissa on ollut nyt hieman pilvistä ja viileää. Katsoimme että St Raphaelin suunnassa olisi aurinkoista ja ehkä jopa rantakeliä. Uikkarit reppuun ja eväät kylmälaukkuun. Nokka kohti länttä.

Ajelimme Cannesin läpi, jossa filmijuhlat ovat nyt käynnissä. Tähtiä ei näkynyt. Jatkoimme kaunista rantatietä.

Pilven reuna saavutettiinkin hieman ennen St Raphaelia mutta auton mittari näytti edelleen +19. Päätimme syödä tutussa ravintolassa ja katsoa josko sen jälkeen voisi ottaa ruokalevon rannalla.

Vilpoinen tuuli sai mielemme muuttumaan ja päätimme jatkaa matkaa eteenpäin kohti Port Grimaudia. Sitä kutsutaan Rivieran Venetsiaksi. No ei se nyt ihan sitä ollut.

Kävelimme talojen ja kanavien vierustaa kohti kirkkoa. Siellä oli paljon ravintoloita ja kauppoja. Hyppäsimme paattiin, joka vei meidät 20 minuutin ajelulle kanaviin.

Risteilyn jälkeen kipusimme kirkon torniin josta avautuivat upeat näkymät aina St Tropeziin asti. Söimme crepit ja suuntasimme takaisin kotiin. Palasimme motaria mutta totesimme että ensi kerralla ajamme samaa kaunista rantatietä, jota olimme tänne tulleetkin.

Eväät jäivät syömättä eikä uikkareitakaan tarvinnut. Käymisen arvoinen paikka.

Vuokrattavaa loma-asuntoamme www.lomariviera.fi Antibes Juan les Pinsissä voi tiedustella sivujemme kautta.