Lomariviera loma-asunto

Antibesin viehättävä vanhakaupunki

Vuokrattavalta loma-asunnoltamme www.lomariviera.fi Juan les Pinsistä on lyhyt matka Antibesin vanhaan kaupunkiin. Kävellen matka taittuu n. tunnissa. Vaihtoehtoisesti voi hypätä bussin kyytiin aivan talomme edestä. Juan les Pins ja Antibes ovat lähes sulautuneet yhteen.

Vanha kaupunki on täynnä ravintoloita, baareja ja kahviloita, pieniä putiikkeja ja viehättävä ruokatori. Aamupäivisin siellä voi seurata vilkasta kaupankäyntiä. Iltapäivisin tori täyttyy erilaisista kädentaito luomuksista.

Absinttibaarissa kannattaa myös vierailla. Tämä ”salakapakka” on täynnä absinttiin liittyvää rekvisiittaa. Päivisin sinne pääsee baarin yläpuolella olevan myymälän kautta. Muista tilata pöytään absintit. Valmistusprosessi on mielenkiintoinen.

Tuoretta kalaa voi ostaa suoraan kalastajilta muurien ulkopuolella olevasta Välimeren suurimmasta huvivenesatamasta, Port Vaubanista. Siellä kelluvat niin laituriin tiukasti ankkuroidut pikkupaatit kuin valtavat luksusjahditkin sulassa sovussa. Satamassa järjestetään vuosittain myös venemessut.

Hiekkaranta on sataman vieressä joka keskikesällä on aivan tupaten täynnä auringon palvojia.

Maailmanpyörästä voi ihailla auringonlaskua.

Antibesissa tapahtuu myös talvikuukausina. Lukuisia tapahtumia mm. antiikkimessuja, jouluna sinne jäädytetään luistinrata ja joulutorilla nautitaan erilaisista paikallisista jouluherkuista.

Vanhasta kaupungista löytyy Picasson museo ja paljon taidegallerioita.

Antibesin ja Juan les Pinsin väliin jää kaunis niemi, Cap d`Antibes, jonka ympäri kulkee henkeä salpaavilla maisemilla varustettu kävelyreitti. Eväät ja hyvät kengät mukaan! Tästä blogista löytyy juttua myös muista kävelyreiteistä joita Riviera on pullollaan.

Vuokrattavaa loma-asuntoamme voi tiedustella www.lomariviera.fi sivujen kautta. Antibes Juan les Pins sopii koko perheen lomakohteeksi. Nizzaan lennetään suorilla n. 3 tunnin lennoilla läpi vuoden.

Pääsiäinen Antibes Juan les Pinsissä

Tänä vuonna pääsiäinen on myöhään ja näin ollen kevät on jo todella pitkällä Ranskan Rivieralla.

Loman viettoon täältä löytyy tekemistä ja nähtävää ihan jokaiselle ja voi olla että yksi loma ei riitä joten vuokrattavan loma-asuntomme www.lomariviera.fi Antibes Juan les Pinsissä voikin vuokrata useammaksi lomaksi.

Pyöräilyä, patikointia, golfia, kulttuuria, konsertteja, hyvästä ruoasta ja viinistä nauttimista, shoppailua jne. Pääsiäisen tienoilla lämpötilat voivat olla myös suotuisat rantaelämästä pitäville joskin meri on vielä vilpoinen.

Huhti- toukokuu onkin parasta aikaa koska turisteja ei vielä ole liikaa ja lämpötila on miellyttävä.

Suorilla kolmen tunnin lennoilla pääsee Helsingistä Nizzaan ja lentokenttäbussi tuo reilussa puolessa tunnissa talomme eteen. Autoa täällä ei välttämättä tarvitse mutta reviiri tietysti laajenee vaikka muutaman päivän auton vuokrauksella. Autopaikka on talomme alla.

Vuokraamme asuntoamme joustasti vuorokausi tai viikkohinnalla. Ota yhteyttä ja vietä elämäsi loma Ranskan Rivieran kauniissa maisemissa.

Täältä pääset kotisivuillemme www.lomariviera.fi ja tästä blogista löytyy myös tietoa paikasta ja asunnosta.

Meidät löytää myös facebookista ja InstagramistaTervetuloa Rivieralle !

Kesäloma Ranskan Rivieralla

Ranskan Riviera sopii koko perheen lomakohteeksi. Vuokrattava loma-asuntomme Antibes Juan les Pinsissä tarjoaa loistavat puitteet onnistuneelle rantalomalle puhumattakaan golflomasta, shoppailusta, kulttuurista, patikoinnista, hyvästä ruoasta ja viinistä, pyöräilystä jne.

Asunnolta on n. 200 metriä merenrantaan ja talossa on uima-allas joka onkin saanut lapsiperheiltä kiitosta.

Asunnolta on helppo liikkua jalkaisin tai paikallisbussilla. Ne kulkevat talon edestä niin Cannesiin, Antibesiin kuin Nizzaankin.

Suosittelemme Juan les Pisiä niille jotka eivät pidä kivikkoisista rannoista. Nizzassa on kivikkoinen ranta ja merestä on vaikeaa nousta ylös. Asuntomme edustalla oleva alueen pisin hiekkaranta on loivasti syvenevä ja näin miellyttävä.

Tekemistä ja näkemistä riittää ihan kaikille ympäri vuoden. Tästä blogista löytyy paljon paikkoja joissa olemme itse käyneet.

Suosikkejamme on Eze, Saint Paul de Vence, Villefrance sur mer, Cannes ja tietysti Juan les Pins ja Antibes. Verdonin kanjonit kannattaa myös käydä katsomassa. Siihen hommaan tarvitaan toki autoa mutta auton voi vuokrata vaikka lentokentältä.

Golfkenttiä riittää kymmeniä ja niihin saa helposti lähtöaikoja.

Vuokraamme www.lomariviera.fi asuntoamme joustavasti ympäri vuoden. Ota rohkeasti yhteyttä.

Vuokrattava loma-asunto Antibes Juan les Pins

Vuokrattava loma-asunto lähellä Nizzaa, Antibes Juan les Pinsissä.

Siisti, neljälle hengelle kalustettu ja varusteltu kaksiomme sijaitsee n. 18 km Nizzan lentokentältä, josta pääsee lentokenttäbussilla talon eteen. Norwegian lentää Nizzaan n. 3 tunnin suorilla lennoilla läpi vuoden, Finnair kesäaikana.

Ranskan Riviera sopii hyvin koko perheen lomakohteeksi. Nähtävää ja tekemistä riittää ihan kaikille. Englanninkielellä pärjää.

Ota meihin yhteyttä kotisivujemme www.lomariviera.fi kautta.

Kotisivuiltamme ja tästä blogista löytyy paljon tietoa tästä kauniista lomakohteesta.

Vietä elämäsi loma Ranskan Rivieralla !

Perheloma Antibes Juan les Pinsissä

Juan les Pins sopii hyvin kaikenlaiseen lomailuun. Suorat n. 3 tunnin lennot Nizzaan läpi vuoden eivät ole este vaikka pidennetylle viikonlopulle. Ranskan Riviera sopii niin lapsiperheille kuin eläkepäivien viettämiseen.

Vuokrattava loma-asuntomme www.lomariviera.fi sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä n. 18 km Nizzan lentokentältä.

Juan les Pinsin hiekkaranta, pinjapuistot ja lukuisat ravintolat ovat kävelyetäisyydellä asunnnosta. Asunnon uima-allas on ollut lapsiperheiden suosiossa.

Julkisilla voi liikkua kätevästi mutta vuokraamalla auton muutamaksi päiväksi voi reviiriä hieman laajentaa.

Heinäkuussa järjestetään perinteiset jazzfestivaalit. Ravintolat ja kadut täyttyvät tuolloin musiikista.

Rantaelämästä pitäville Juan les Pins on parempi vaihtoehto kuin Nizza, jonka kivikkoinen ranta onkin monelle pettymys. Juan les Pinsin ranta on loivasti syvenevä hiekkaranta. Rantaa pitkin on mukava kävellä ja uimasta noustessa ei paiskaudu kivikkoiselle alustalle.

Mikä parasta, aurinko paistaa 300 päivänä vuodessa.

Mikäli haluat vuokrata mukavan kalustetun kaksiomme, ota rohkeasti yhteyttä kotisivujemme www.lomariviera.fi kautta. Vuokraamme asuntoamme joustavasti ympäri vuoden.

Menton on koristeltu sitruunoilla

Ranskan Rivieralla on paljon kivoja koko perheen tapahtumia helmikuussa juuri koulujen hiihtomien aikaan. Vuokrattava loma-asuntomme www.lomariviera.fi onkin hyvä vaihtoehto hotellille Rivieraa tutkittaessa. Sää helmi- maaliskuussa on mitä mainioin. Lämpö voi kivuja päivisin +20 asteeseen ja aurinko paistaa tottakai!

Meidän ehdoton suosikki on Fete Du Citron Mentonissa.


Koko kaupunki, ravintolat, kahvilat ja myös Mc Donalds on koristelu sitruunoilla ja appelsiineilla. Tänä vuonna festivaalit järjestetään 16.2.-3.3.2019.

Kaupunki täyttyy kevään alkamisen juhlijoista.  Vuosittain näillä karnevaaleilla vierailee n. 240 000 kävijää ympäri maailmaa.

Päivisin voi ihastella sitruksista rakennettuja taideteoksia Jardin de Bioves puistossa. Joka vuosi on jokin teema. Tänä vuonna se on Des Mondes Fantastiques eli mielettömät maat tai jotain sinne päin.

Näitä taideteoksia on joka vuosi tekemässä n. 400 henkeä. Työtunteja kuluu 20 000, sitruksia 140 000 tonnia, toistakymmentä henkeä korjaa ja paikkailee niitä joka päivä, kumilenkkejä käytetään 750 000 ja rautalankaa 15 tonnia.

Lisäksi kaupungissa järjestetään ilotulituksia ja erilaisia kulkueita.

Mentoniin pääsee asunnolta kätevästi junalla.

Alla olevat kuvat ovat edellisiltä vuosilta.

Samaan aikaan Nizzassa on isot karnevaalit ja Mandeliussa Cannesin takana järjestetään Mimosa juhlat eli Fete du Mimosa. Karnevaalikulkueita voi seurata monissa paikoissa ja näyttävästi pukeuttuneet tanssijat heittelevät katselijoille mimosan oksia. Mimosan ihana tuoksu täyttää koko Rivieran.

Voit tiedustella vuokrattavaa loma-asuntoamme www.lomariviera.fi sivujen kautta. Vuokraamme kalustettua ja varusteltua kaksiotamme Antibes Juan les Pinsissä 1-4 hengelle ympäri vuoden. Alueella pärjää hyvin englannin kielellä ja Norwegianin kyydissä Nizzaan lennetään suorilla n. 3 tunnin lennoilla. Lentokenttäbussi tuo asunnon eteen ja auton vuokraajalle löytyy parkkipaikka talon alta.

Vietä elämäsi loma aurinkoisella Ranskan Rivieralla!

Claux-Amic ja golfia kauniissa maisemissa

Meille uusi tuttavuus tämä Golf du Claux-Amic Grassen ja Cabriksen välissä.

Mukava käveltävä kenttä joskin väylien reunoissa oli kohtuu paljon kiviä. Niistä onneksi saa vapaan dropin.

Kentältä näkyy myös vuoren rinteellä oleva vankila.

Vuokrattavalta loma-asunnoltamme www.lomariviera.fi tänne ajoi tunnissa. Loppumatka oli hieman kippuraista ja kapeaa tietä mutta näköalat kentältä olivat henkeä salpaavat.

Golfloma Ranskan Rivieralla on hyvä vaihtoehto tavanomaisiin kohteisiin verrattuna. Lähtöaikoja saa lyhyelläkin varoitusajalla ja niitä löytyy asuntomme ympäristöstä kymmenittäin. Mikä parasta, Nizzaan lennetään suorilla Norwegianin 3 tunnin lennoilla läpi vuoden.

Observatorio Caussolsissa ja patikointia Circuit de Calern

Lokakuinen aamu ja päätimme suunnata kohti uusia seikkailuja. Navigaattoriin ensin Gourdon ja siitä  jatkoimme vielä Caussolsiin. Jonkun matkaa ajettuamme alkoi näitä valkoisia palleroita, joita observatorioiksi kutsutaan, näkyä korkean vuoren päällä. Ajoimme kippuratietä parkkipaikalle.

Auto parkkiin, reppu selkään ja tallustelemaan. Lämpötila oli laskenut asunnolta lähdön +24 asteesta     + 12 asteeseen. Oli hieman liian vähän päällä mutta kun tänne oli kerran ajettu niin ei kun ulkoilemaan.

Sattui hieman pilvinen sää mutta saimme muutaman kuvan auringon vielä paistaessa. Päätimme ettemme tällä kertaa tee suunnitelmissa ollutta Circuit de Calern vaellusreittiä mutta kävelemme nyt kuitenkin jonkun matkaa.

Valkoisiin palleroihin emme päässeet sisälle mutta pitää tulla uudestaan koska huomasimme että opastettuja kierroksia järjestetään maaliskuusta syyskuulle klo 15.15.

Huomasimme vielä yhden observatorion vastakkaisella vuorella ja päätimme kotimatkalla ajaa  katsomaan tätä kaikkein suurinta observatoriota. Söimme repusta eväät ja jatkoimme matkaa.

Saavuimme portille josta lähti yhden auton levyinen ajotie ylös. Kun portti oli auki ajoimme reipasta vauhtia määrätietoisesti kohti palleroa ja toivoimme ettei autoja tule vastaan. Ei olisi ollut tilaa väistää. Samoin toivoimme ettei kukaan laittaisi porttia kiinni.

Matka oli arviolta n. 2 km kunnes saamuimme palleron parkkipaikalle. Rakennuksen edessä seisova herra katsoi meitä kummaksuen ja kun kysyimme saako tänne tulle niin hän totesi että yksityishenkilöiltä tänne on pääsy kielletty. Saimme kuitenkin ottaa muutaman kuva ja pari videota. Alkoi ripsiä myös vettä.

Mitäs jättivät portin auki:)

Tänne pitää tulla uudestaan paremmalla ilmalla.

Yritimme selvittää mitä nämä observarotiot ovat mutta löysimme huonosti tietoa niistä. Todennäköisesti osa niistä on ihan harrastelijoita varten mutta tehdään siellä ihan tieteellistäkin tutkimusta ilmeisesti vuodesta 1988 lähtien. Yksi niistä on nimeltään Schmidt teleskooppi joka on perustettu v. 2000. Alue sijaitsevat 1270m korkeudessa.

Vuokrattavaa loma-asuntoamme voi tiedustella kotisivujemme www.lomariviera.fi kautta. Kaksio on kalustettu ja varusteltu neljälle. Asuntoon mahtuu hyvin kaksi aikuista ja kaksi lasta. Neljälle aikuiselle se on hieman ahdas. Lähde patikoimaan näihin maisemiin!

Fort de la Revere patikointia ja kauniita maisemia

Kaunis lokakuinen hieman utuinen päivä Ranskan Rivieralla ja kohti uusia patikointi maastoja.

Navigaattoriin Fort de la Revere ja suuntasimme motarille sillä olimme hieman myöhässä liikkeellä. Tie muuttui moottoritien jälkeen kapeaksi ja mutkittelevaksi.

Saavuimme parkkipaikalle ja jo siitä maisema alas Ezeen ja Cap Ferratiin saivat meidät haukkomaan henkeä. Keli oli hieman utuinen mutta lämpöä oli reilusti yli +20 astetta. Lokakuussa shortsikeli!

Linnake on rakennettu vuosina 1882-1885 ja se sijaitsee 696 m meren pinnan yläpuolella. Sitä käytettiin toisen maailmansodan aikana sotilasvankilana pääosin brittivangeille. Linnakkeessa oli 13 kanuunaa ja sen vahvuus oli 429 miestä.

Sisälle tuonne linnakkeeseen ei pääse mutta sen edustalta lähtee patikointipolkuja, joiden varsilta voi ihailla maisemia ja syödä eväitä. Me lähdimme reitille jossa luki La Turbie. Täältä löytyy  myös reitti Ezeen.

Reitti jonka me kävelimme oli helppokulkuinen ja sopii myös lapsille.

Vuokrattavaa loma-asuntoamme www.lomariviera.fi voi tiedustella kotisivujemme kautta. Ranskan Riviera ja Juan les Pins sopii ympärivuotiseen lomailuun. Kesällä voi nauttia takuuvarmasta lämmöstä ja auringosta. Talvikuukausina mm. patikointi on suosittua. Alue sopii myös lapsiperheille. Talossa on uima-allas eikä merenrantaankaan ole matkaa kuin 200 metriä. Ota rohkeasti yhteyttä!