Lomariviera loma-asunto

Hiihtokeskus Auron Etelä-Ranskassa

Päätimme pitää retkipäivän rannalla makaamisen sijaan johonkin missä ei ole niin kuuma.

Olimme jo aikaisempana vuonna käyneet n. kahden tunnin ajomatkan päässä rannikolta Isola 2000 hiihtokeskuksessa. Sen vieressä sijaitsee toinen keskus nimeltään Auron.
 
Ajoreitti kulki Var-joen vierustaa korkeiden kallioiden reunustamana. Taitaa hiihtobussi Antibesista kulkea samaa reittiä.
Saavuimme perille. Lämpötila oli laskenut lähelle +20 astetta kun se lähtiessä hipoi kolmeakymppiä. Tuntui aluksi hieman viileältä. Luntahan täällä ei kesällä ole ja muutenkin vaikutti hiljaiselle. Lieneekö koronan syytä.
Jonkun verran näkyi patikka porukoita.
Löysimme ravintolan jossa söimme tiramisut. Yksi hiihtohissi oli käytössä. Paikka näytti olevan maastopyöräilijöiden mieleen. Hissillä ylös ja rinnettä alas. Me päätimme vain seurata tuota touhua.
Ravintolan vieressä oli myös golfkenttä tai siis sellainen par kolmosen näköinen. Mailoja meillä ei nyt sattunut olemaan mukana joten jäi golf elämys kokematta näissä korkeuksissa.
Itse menisimme mieluummin Isola 2000 ainakin kesä aikaan. Se tuntui jotenkin selkeämmältä kuin Auron. Talvella voi olla tietysti eri asia mutta kokemusta lumi olosuhteista meillä ei ole.
On kuitenkin mukavaa että asuntomme lähellä on niin monipuoliset harrastus mahdollisuudet. Löytyy hiihtokeskuksia, golfkenttiä, patikointireittejä, pyöräilyä jne.
Loma-asuntoamme Antibes Juan les Pinsissä voi tiedustella kotisivujemme kautta https://www.lomariviera.fi . Kaksiomme sijaitsee n. 18 km Nizzan lentokentältä.

 

 

 

 

Suora lento Nizzaan Finnairilla

Finnair lentää suorilla n. 3 tunnin lennoilla Nizzaan elokuun alusta. Suorat lennot jatkuvat melkein lokakuun loppuun asti jonka jälkeen ne alkavat taas uudelleen maaliskuu 2021 lopulla. Siinä välissä Nizzaan lennetään esim. Frankfurtin tai Amsterdamin kautta.

Syksyllä asuntomme on hyvin varattavissa. Tarjoamme mukavan kalustetun ja varustellun kaksion neljälle hengelle Antibes Juan les Pinsissä. Sijainti on hyvä. Vain n. 18 km Nizzan lentokentältä.  Lentokenttäbussi tuo talon eteen. Paikallisbussit kulkevat samalta pysäkiltä. Julkisilla pääsee kätevästi mm. Cannesiin, Nizzaan, Antibesiin jne.
Vuokraamme loma-asuntoamme joustavasti ympäri vuoden. Viikko -, kuukausi – tai vuorokausi hinnalla. Hinnat löytyvät kotisivuiltamme alla olevasta linkistä.
Yhteydenotto lomake löytyy täältä https://www.lomariviera.fi 
 
Loma-asunnon vuokraaminen korona aikana on hyvä vaihtoehto hotelli majoitukselle. Asuminen kodinomaisesti luo mahdollisuuden elää vapaammin ja suunnitella lomasta erilainen. 
 
Asuntomme lähellä on ravintoloita, kauppoja, patikointireittejä, golfkenttiä ja paljon pikkukyliä jotka syksyllä ovat rauhallisempia kuin pahimpina turisti kuukausina. Lämpötila pysyttelee päivisin vielä mukavasti yli 20 asteessa. 
 
Mikä parasta. aurinko paistaa melkein aina 🙂
 


 
Tästä blogista ja kotisivuiltamme löytyy paljon kuvia ja tietoa Rivierasta ja asunnostamme.

Loma Etelä-Ranskassa korona aikana

Vietimme reilun viikon kakkos asunnollamme Ranskan Rivieralla heinäkuun lopussa.

Lentokoneessa kaikki joutuivat pitämään maskia. Pidimme itse myös lentokentillä eikä se tuottanut mitään ongelmaa. Lensimme Lufthansalla Frankfurtin, kautta koska suoria lentoja ei tällä hetkellä ole saatavilla. Matka taittui sujuvasti ja lennot olivat ajallaan, pikemminkin etuajassa. Koneet olivat hieman vajaita.
SAS, KLM, AirBaltic lentävät tällä hetkellä edullisesti Nizzaan yhdellä välilaskulla. Finnairkin lentää Pariisin kautta, mutta hinta on hirvittävä. Siksi mekin valitsimme Lufthansan.
Oli ihanaa saapua lämpimään, koska heinäkuu Suomessa on ollut jokseenkin viileä ja sateinen.
Ranskassa oli maskipakko julkisissa kulkuvälineissä ja pidimmekin niitä aina kun olimme sisätiloissa, myös pienissä kylissä kun oli paljon ihmisiä. Mielestämme Suomessakin pitäisi olla maskipakko aina kun ollaan sisätiloissa.
Rannoilla oli väljempää. Ulkomaalaiset turistit puuttuivat. Kuulimmekin harvoin muuta kuin ranskan kieltä. Lämpötila hipoi kolmea kymmentä astetta ja merivesi oli +25 astetta.
Toivottavasti tästä selvitään ilman toista aaltoa ja voimme tarjota jälleen syksystä eteenpäin asuntoamme vuokralle. Monella varmasti jo kutkuttaa päästä lomailemaan kauniisiin Rivieran maisemiin.
Syksy ja kevät ovat mitä parhainta aikaa patikointiin ja golfaamiseen. Asuntomme ympäristöstä löytyykin paljon mahdollisuuksia näille harrastuksille. Ensi kesän kesälomaa suunnitteleville asuntomme tarjoaa loistavat olosuhteet rantalomasta pitäville. Talossa on oma uima-allas ja meri on n. 200 metrin päässä. Asuntomme on varustettu neljälle hengelle, joten voit itse valmistaa myös ruokaa tuoreista raaka-aineista.
Joulu Ranskan Rivieralla on myös mieleen painuva kokemus. Olemme itse viettäneet kolme joulua Rivieralla ja voimme suositella.
Asuntoamme voi tiedustella kotisivujemme kautta täältä https://www.lomariviera.fi

 

Tästä blogista löytyy paljon tietoa alueesta ja asunnosta mutta vastaamme mielellämme mikäli sinulla on kysyttävää.

Vuokrattava loma-asunto Etelä-Ranskassa lähellä Nizzaa

Moni jo suunnittelee lomamatkaa tulevalle kesälle. Lentoja on harvennettu eikä Nizzaankaan pääse suorilla lennoilla juuri nyt. Löysimme kuitenkin mukavan reitin Lufthansalla Munchenin kautta. Hintakaan ei päätä huimaa.

Tarjoamme hotelli majoituksen sijaan mukavan kaksion vuokrattavaksi. Asunto sijaitsee n. 18 km Nizzan lentokentältä. Auton vuokraajille löytyy autopaikka talon alta ja lentokenttäbussi tuo talon eteen. Talossa on oma uima-allas jossa on pieni osa erotettu lapsille. Ruokakauppa on lähellä joten voit valmistaa ruokasi itse eikä tarvitse välttämättä syödä ravintoloissa.

Tällä hetkellä vapaita aikoja löytyy hyvin koska koronan takia varauksia peruuntui kesältä ja syksyltä 2020.

Ota rohkeasti yhteyttä kotisivujemme www.lomariviera.fi kautta. Sivuilta löytyy myös paljon tietoa asunnosta ja ympäristöstä.

Lomalle Etelä-Ranskaan ja oma uima-allas

Kevään aikana kaikki vuokrattavan loma-asuntomme www.lomariviera.fi varaukset peruuntuivat koronasta johtuen. Lentoyhtiöt peruivat lentojaan mutta nyt näyttäisi olevan valoa tunnelin päässä. Vielä ehtii toteuttaa loma unelmansa etelän lämmössä.

Finnair aloittaa suorat lennot Nizzaan 1.7.2020. Aivan mahtavaa! Norwegiankin näyttää myyvän lippuja juhannus viikolta eteenpäin.

Asuntomme on hyvien kulkuyhteyksien päässä n. 18 km Nizzan lentokentältä Cannesin suuntaan. Kaunis Antibes Juan les Pins on loistava lomakohde myös lapsiperheille. Asunnossamme on uima-allas ja meren ranta löytyy n. 200 metrin päästä.

Meillä on pieni kaksio jossa on makuupaikat neljälle hengelle. Asunto sijaitsee ylimmässä kerroksessa ja siinä on hissi jolla pääsee suoraan autohalliin. Autopaikka kuuluu vuokran hintaa.

Paikallisbussi kulkee talon edestä mm. Cannesiin, Antibesiin ja Nizzaan. Junalla hurauttaa tunnissa Monacoon.

Nyt on hyvät mahdollisuudet vuokrata asuntoamme viikoksi, kahdeksi tai vaikka talviaikana pidemmäksikin aikaa. Kysy höllennetyistä vuokrausehdoistamme sähköpostilla. Osoite löytyy kotisivuiltamme.

Vuokraamalla lomahuoneiston, voi valmistaa ruokansa itse ja samalla säästää helposti myös rahassa. Ei tarvitse pakkautua täysiin ravintoloihin. Hyvätasoinen ruokakauppa onkin aivan talon vieressä ja patonkia saa taloa vastapäätä olevasta leipomosta. Lapsia varten lähellä on myös Mc Donalds.

Ota rohkeasti yhteyttä kotisivujemme www.lomariviera.fi kautta. Toistaiseksi on vielä hyvin vapaata.

Vuokrattava loma-asunto uima-altaalla lähellä Nizzaa

Kivan kokoinen kaksiomme Antibes Juan les Pinsissä, tarjoaa mukavat olosuhteet lomallesi. Loma-asunnossa majoittuminen antaa vapauden syödä aamupalaa kaikessa rauhassa ja itse tehty ruoka tuoreista raaka-aineista tuo myös säästöä lomabudjettiin. Siinä säästää helposti lentolippujen hinnan kun ei syö kokoajan ravintoloissa.

Asuntomme sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä niin Nizzan lentokentältä kuin Cannesista, Antibesista, Monacosta jne. Koko kaunis Ranskan Riviera on koettavissa helposti. Mikä parasta, lentoaika Nizzaan on vain n. 3 tuntia ja suoria lentoja on ympäri vuoden.

Perheen pienimmät ovat hullaantuneet talossa olevasta uima-altaasta. Loivasti syvenevä hiekkarantakin on n. 200 metrin päässä. Ruokakauppa ja leipomo ovat aivan vieressä sekä Mc Donalds ja leipomon viereen iltaisin tuleva pizza-auto ovat olleet myös lapsiperheiden pelastus.

Asuntomme onkin saanut kiitosta hyvistä kulkuyhteyksistä sekä meren läheisyydestä ja siitä että Juan les Pinsin ranta on hiekkaa eikä kiviä niinkuin Nizzassa. Nizzan kivikkoisesta rannasta on vaikeaa nousta ylös. On myös arvostettu asunnon rauhallista ympäristöä.

Kaksiossamme majoittuu helposti kaksi aikuista ja kaksi lasta. Asunnolle on helppoa löytää ja sieltä on mukava tehdä päiväretkiä ympäristöön.

Parasta aikaa Rivieralla on kevät kun kukat, puut ja pensaat kukkivat. Kaikki on vihreää. Lämpötilakaan ei nouse vielä hellelukemiin. Heinä- ja elokuu ovat kuumimmat mutta silloin voi olla varma että aurinko paistaa ja lämmintä riittää. Asunnossamme on ilmastointi mikä helpottaa kuumimpana aikana.

Harrastusmahdollisuuksia löytyy jokaiselle. Golfkenttiä on kymmeniä, patikoida voi vuorilla tai rantareittejä. Tästä blogista löytyy tietoa myös näistä. Lisäksi voi vuokrata polkupyörän, pelata tennistä, harrastaa veneilyä, sukeltaa, meloa, lenkkeillä jne. Lapsille löytyy huvipuistoja ja eläintarhoja. Antibesin Marinelandiin syntyi tänä talvena kolme jääkarhun poikasta. Suloista! Hiihtää ja lasketella voi n. kahden tunnin ajomatkan päässä useissa hiihtokeskuksissa. Täällä ei tekeminen lopu. Tästä blogistamme löytyy paljon tietoa.

Meidän kivaa kakkoskotiamme voi vuokrata ottamalla yhteyttä kotisivujemme www.lomariviera.fi kautta. Vietä elämäsi loma Rivieralla.

Vuokrattava loma-asunto Etelä-Ranskassa uima-altaalla

Vuokrattava loma-asuntomme on saanut kiitosta mm. lapsiperheiltä. Talossa oleva uima-allas on koettu positiiviseksi. Meren rantakin on n. 200 metrin päässä, joka on loivasti syvenevä ja mikä parasta, se ei ole kivikkoinen niinkuin Nizzan ranta. Aikuisellekin on vaikeuksia päästä Nizzan rannasta ylös.

Asuntomme sijaitsee n. 18 km Nizzan lentokentältä Antibes Juan les Pinsissä. Mikäli ei halua vuokrata autoa, tuo lentokenttäbussi talon eteen reilussa puolessa tunnissa.

Muutenkin alueella on helppoa liikkua julkisilla tai kävellen.

Paljon on myös tullut palautetta siitä miten kauniita maisemia ja monenlaista tekemistä asunnon ympäristö tarjoaa. Antibesin vanhakaupunki ravintoloineen on lähellä ja Juan les Pinsissäkin on viehättäviä pikku ravintoloita ja kahviloita. Cannes on 8 kilometrin päässä ja Monacoon hurauttaa junalla vajaassa tunnissa.

Täältä löytyy paljon harrastus mahdollisuuksia ja voitkin viettää myös aktiivilomaa rannalla loikoilun lomassa.

Patikointireittejä löytyy satoja. Pyöräily on suosittua. Golfkenttiä on kymmeniä asunnon lähistöllä. Halutessaan voi vuokrata veneen. On tenniskenttiä ja talvisin pääsee hiihtämään tai laskettelemaan parissa tunnissa. Sukelluskursseja järjestetään ja mikäs on tutkiessa meren pohjaa näissä kirkkaissa vesissä. Kävely on myös suosittua.

Lapsille löytyy huvipuistoja, Marineland eläimineen on lähellä. On karuselleja ja mikroautoratoja. Seikkailupuistoja on useita.

Kulttuurin nälkäisille on taidenäyttelyitä mm. Picasson museo Antibesissa. Antiikkimarkkinoita järjestetään lähes päivittäin. Erilaisia konsertteja joista mainittakoon joka vuotiset jazz festivaalit Juan les Pinsissä. Tänä vuonna heinäkuussa siellä esiintyy mm. Lionel Richie.

Toukokuussa ajetaan Monacon legendaarinen F1 kisa ja samaan aikaan Cannesissa on kuuluisat elokuvajuhlat.

Mikäli ensi kesän lomamatka on vielä hakusessa, voimme lämpimästi suositella Ranskan Rivieraa. Saamme paljon kommentteja että kun ei osata yhtään ranskaa niin miten siellä pärjää. Vastaus on että loistavasti sillä tällä alueella on jo paljon englanninkielen taitajia. Vanhemmat ihmiset harvoin ymmärtävät muuta kuin ranskaa mutta ravintoloissa, kaupoissa jne pärjää hyvin englanninkielellä.

Ja mikä parasta lentoaika Nizzaan on vain n. 3 tuntia ympäri vuoden.

Voit tiedustella asuntoamme kotisivujemme www.lomariviera.fi kautta. Ensi kesänä on vielä jonkin verran tilaa.

Tästä blogista ja sivuiltamme löytyy paljon kuvia ja tietoa alueesta.

Villa Ephrussi de Rothschild Cap Ferratissa

Tämä vaalean punainen huvila puutarhoineen sijaitsee Cap Ferratissa Nizzan ja Monacon puolivälissä. Tuomme tänne usein vieraat lounaalle.

Villan on rakennuttanut upporikas paronitar Beatrice de Rothschild. Hän avioitui 19 vuotiaana venäläistä alkuperää olevan pankkiirin kanssa. Avioliitto päättyi kuitenkin eroon, koska mies keräsi itselleen noin 30 miljoonan euron pelivelat. Beatricen isän kuoltua 1905 hän päätti rakennuttaa itselleen kodin Cap Ferratiin. Ensin tehtiin n. seitsemän hehtaarin suuruinen puutarha ja huvilan rakentaminen aloitettiin vuonna 1907. Se valmistui 1912. Ennen kuolemaansa hän testamenttasi 5000 taideteosta sekä huvilan puutarhoineen Academie des Beaux-Artsille. Hän menehtyi tuberkuloosiin 1934 Sveitsissä. ( tietojen lähteenä käytetty Wikipediaa)

Tutustuminen tähän upeaan kokonaisuuteen kannattaa aloittaa kävelemällä puutarhan läpi. Siellä voi ihailla kukkaloistoa mm. englantilaisessa ja japanilaisessa puutarhassa. Upeat maisemat avautuvat puutarhan molemmilta puolilta merelle. Kahdenkymmenen minuutin välein, musiikin tahdissa esitettävää suihkulähde spektaakkelia voi ihailla villan edessä olevassa puutarhassa.

Rakennuksen kahteen kerrokseen kannattaa tutustua ennen lounasta. Aulasta saa kuulokkeet opastusta varten. Huoneet ovat täynnä tuon ajan huonekaluja sekä seinillä on upeita taideteoksia. Harvinaisista posliinikokoelmista löytyy upeita maljakoita, erilaisia tarjoiluastioita sekä antiikkinen uurna. Katot on koristelu maalauksin. Älä unohda kurkistaa ikkunaluukuista avautuvia maisemia.

Huvilan puutarhassa voi lopuksi nauttia lounasta lintujen visertäessä. Teehuoneessa tarjoillaan leivoksia ja sieltä avautuu näkymät Ville-Franche-sur Meriin. Emme ole vielä kertaakaan pettyneet. Jälkkäriksi, jos jaksaa tietysti jädeannos!!!

Huomioitavaa että tänne on pääsymaksu. Parkkipaikkoja on niukasti joten kesällä kannattaa tulla hyvissä ajoin ennen lounas aikaa.

Villa Kerylos sijaitsee vastapäätä tätä huvilaa ja sinne pääsee samalla pääsemaksulla.

Vuokrattavalta loma-asunnoltamme www.lomariviera.fi tänne ajaa vajaassa tunnissa.

Ota yhteyttä yhteydenottolomakkeella ja lähde koluamaan kuvan kaunista Ranskan Rivieraa.

Ranskan Riviera, paljon muutakin kuin Nizza

Ranskan Riviera hurmaa kauneudellaan ja valon määrällään jokaisen siellä lomailevan matkailijan. Turkoosin sininen meri ja taustalla kohoavat merialpit tekevät maisemasta mielenkiintoisen.

Riviera oli ennen tunnettu rikkaiden ja kuuluisuuksien lomakohteena. Nykyisin siellä lomailee aivan tavalliset ihmiset perheineen. Englanninkielellä pärjää hyvin.

Riviera on lyhyen lentomatkan päässä. Helsingistä lennetään Nizzaan  suorilla n. 3 tunnin lennoilla läpi vuoden. Siellä voi lomailla läpi vuoden. Aurinko paistaa 300 päivänä vuodessa.

Tunnetuin paikka on varmasti Nizza. Se on suurkaupunki ja monien pettymykseksi siellä ei ole hiekkarantaa. Mutta ei hätää. Alueen pisin hiekkaranta löytyy n.18 kilometrin päässä Antibes Juan les Pinsissä, jossa vuokrattava loma-asuntommekin www.lomariviera.fi sijaitsee.

Muita tunnettuja paikkoja ovat rannikolla sijaitsevat Cannes, Monaco, Menton, St Raphael, St Tropez ja tietysti ihana Juan les Pins.

Hieman sisämaahan päin mentäessä löytyy Grasse (hajuvesi kaupunki), St Paul de Vencen taiteilijakylä, Gourdon, Mougins, Eze jne. Pienten kylien luettelo on loputon.

Julkisilla kulkupeleillä kuten junalla ja bussilla liikkuu sujuvasti ja edullisesti. Auton vuokraamalla voi tietysti reviiriä laajentaa.

Olemme saaneet hyvää palautetta asunnostamme. Lapsiperheiden suosikiksi on noussut talon sisäpihalla oleva uima-allas. Hiekkaranta on 200 metrin päässä, Mäkkäri melkein vastapäätä ja talon lähellä olevasta pizza-autosta saa alueen parhaita pizzoja. Lentokenttäbussi tuo suoraan talon eteen.

Mikäli Kreikka ja Espanja on jo koluttu on Riviera hyvä vaihtoehto kaikenlaiseen lomailuun läpi vuoden.

Meidän mielestä Riviera on kaikkea muuta kuin Nizza!

Voit tiedustella kaksiotamme kotisivuiltamme www.lomariviera.fi ota yhteyttä lomakkeella. Luovutamme avaimet Suomessa ja annamme tarkat ohjeet miten asunnolle löytää.

Vietä elämäsi loma Rivieralla !