Lomariviera loma-asunto

Port Grimaud

Antibesissa on ollut nyt hieman pilvistä ja viileää. Katsoimme että St Raphaelin suunnassa olisi aurinkoista ja ehkä jopa rantakeliä. Uikkarit reppuun ja eväät kylmälaukkuun. Nokka kohti länttä.

Ajelimme Cannesin läpi, jossa filmijuhlat ovat nyt käynnissä. Tähtiä ei näkynyt. Jatkoimme kaunista rantatietä.

Pilven reuna saavutettiinkin hieman ennen St Raphaelia mutta auton mittari näytti edelleen +19. Päätimme syödä tutussa ravintolassa ja katsoa josko sen jälkeen voisi ottaa ruokalevon rannalla.

Vilpoinen tuuli sai mielemme muuttumaan ja päätimme jatkaa matkaa eteenpäin kohti Port Grimaudia. Sitä kutsutaan Rivieran Venetsiaksi. No ei se nyt ihan sitä ollut.

Kävelimme talojen ja kanavien vierustaa kohti kirkkoa. Siellä oli paljon ravintoloita ja kauppoja. Hyppäsimme paattiin, joka vei meidät 20 minuutin ajelulle kanaviin.

Risteilyn jälkeen kipusimme kirkon torniin josta avautuivat upeat näkymät aina St Tropeziin asti. Söimme crepit ja suuntasimme takaisin kotiin. Palasimme motaria mutta totesimme että ensi kerralla ajamme samaa kaunista rantatietä, jota olimme tänne tulleetkin.

Eväät jäivät syömättä eikä uikkareitakaan tarvinnut. Käymisen arvoinen paikka.

Vuokrattavaa loma-asuntoamme www.lomariviera.fi Antibes Juan les Pinsissä voi tiedustella sivujemme kautta.

Monaco valmis Formula 1 kisoihin

Monacossa tapahtuu jatkuvasti. Varmasti yksi odotetuimmista tapahtumista on Formula 1 Grand Prix, joka ajetaan kapealla, Monacon läpi ajettavalla katuradalla toukokuun lopussa.

Katsomo rakennelmat olivat lähes valmiina jo huhtikuun lopussa. Kävelimme radan kaikki mutkat ja täytyy kyllä sanoa että hurjia ovat nuo miljoonaa kiitävät formulakuskit tällaisella kapealla radalla.

Satamassa olevassa ravintolassa nautimme jätsiannokset. Ravintola oli vielä keskellä rataa mutta eiköhän se siitä siirry kun kisa käynnistyy.

Varikkosuora on myös erittäin kapea ja lyhyt. Siellä oli vielä hiljaista 🙂

Meteli on kisa viikonloppuna korvia huumaavaa, paikalliset pakenevat paikalta. tiet suljetaan ja parhaiten kisapaikalle pääseekin vuokrattavalta loma-asunnoltamme www.lomariviera.fi junalla. Juna asemalta on hyvät opasteet eri katsomoihin ja mikäli ei halua maksaa katsomopaikasta, voi kisatunnelmaa aistia kaupunkiin viritetyilla ostoskaduilla ja seurata mielenkiintoista ohjelmaa. Pelkkiä harjoituksia pääsee katsomaan alle 100 eurolla.

Samaan aikaan järjestetään Cannesissa joka vuotiset elokuvajuhlat. Asunnoltamme on vain 8 km punaiselle matolle. Paljon siis nähtävää ja koettavaa samana viikonloppuna.

Tämä Monacon formulakisa on koettava ainakin kerran elämässä.

Ota yhteyttä kotisivujemme kautta. Tällä hetkellä asuntomme on vielä vapaana tuona viikonloppuna.

www.lomariviera.fi

Patikoimassa lähellä St Raphaelia

Vietimme pääsiäisen tänäkin vuonna Rivieralla. Tänä vuonna se sattui huhtikuun loppuun. Kelit olivat vuoden aikaan nähden jokseenkin viileät mutta aurinko paistoi kuitenkin lähes joka päivä.

Patikoimme, pelasimme golfia ja kiertelimme mm. Monacossa, Cannesissa, Cap Ferratissa ja tietysti myös Juan les Pinsissä.

Yhtenä päivänä katsoimme säätiedotuksesta että St Raphaelin suunnassa aurinko paistaisi kirkkaalta taivaalta ja olisi pari astetta lämpöisempikin kuin taas Italian suunnassa näyttäisi sateisemmalta. Eväät kylmälaukkuun, reppu selkään ja auton nokka kohti länttä.

Le Dramont patikointireitti me löydettiin jo viime syksynä mutta nyt päätimme jättää auto parkkiin reitin toiseen päähän ja kävellä sen toiseen suuntaan.

Tämä oli hyvä ratkaisu sillä maisemat olivat henkeä salpaavat. Söimme patongit ja joimme kahvit ehkäpä reitin upeimmassa paikassa.

Palasimme parkkipaikalle parin tunnin patikoinnin jälkeen ja kävimme St Raphaelissa tutussa ravintolassa pizzalla ja pastalla. Lämpötila nousi hieman yli 20 asteen.

Vuokrattavaa loma-asuntoamme www.lomariviera.fi voi tiedustella yhteydenottolomakkeella.

Lähde patikoimaan Ranskan Rivieralle. Täältä ei reitit ja maisemat lopu…

Antibesin viehättävä vanhakaupunki

Vuokrattavalta loma-asunnoltamme www.lomariviera.fi Juan les Pinsistä on lyhyt matka Antibesin vanhaan kaupunkiin. Kävellen matka taittuu n. tunnissa. Vaihtoehtoisesti voi hypätä bussin kyytiin aivan talomme edestä. Juan les Pins ja Antibes ovat lähes sulautuneet yhteen.

Vanha kaupunki on täynnä ravintoloita, baareja ja kahviloita, pieniä putiikkeja ja viehättävä ruokatori. Aamupäivisin siellä voi seurata vilkasta kaupankäyntiä. Iltapäivisin tori täyttyy erilaisista kädentaito luomuksista.

Absinttibaarissa kannattaa myös vierailla. Tämä ”salakapakka” on täynnä absinttiin liittyvää rekvisiittaa. Päivisin sinne pääsee baarin yläpuolella olevan myymälän kautta. Muista tilata pöytään absintit. Valmistusprosessi on mielenkiintoinen.

Tuoretta kalaa voi ostaa suoraan kalastajilta muurien ulkopuolella olevasta Välimeren suurimmasta huvivenesatamasta, Port Vaubanista. Siellä kelluvat niin laituriin tiukasti ankkuroidut pikkupaatit kuin valtavat luksusjahditkin sulassa sovussa. Satamassa järjestetään vuosittain myös venemessut.

Hiekkaranta on sataman vieressä joka keskikesällä on aivan tupaten täynnä auringon palvojia.

Maailmanpyörästä voi ihailla auringonlaskua.

Antibesissa tapahtuu myös talvikuukausina. Lukuisia tapahtumia mm. antiikkimessuja, jouluna sinne jäädytetään luistinrata ja joulutorilla nautitaan erilaisista paikallisista jouluherkuista.

Vanhasta kaupungista löytyy Picasson museo ja paljon taidegallerioita.

Antibesin ja Juan les Pinsin väliin jää kaunis niemi, Cap d`Antibes, jonka ympäri kulkee henkeä salpaavilla maisemilla varustettu kävelyreitti. Eväät ja hyvät kengät mukaan! Tästä blogista löytyy juttua myös muista kävelyreiteistä joita Riviera on pullollaan.

Vuokrattavaa loma-asuntoamme voi tiedustella www.lomariviera.fi sivujen kautta. Antibes Juan les Pins sopii koko perheen lomakohteeksi. Nizzaan lennetään suorilla n. 3 tunnin lennoilla läpi vuoden.

Pääsiäinen Antibes Juan les Pinsissä

Tänä vuonna pääsiäinen on myöhään ja näin ollen kevät on jo todella pitkällä Ranskan Rivieralla.

Loman viettoon täältä löytyy tekemistä ja nähtävää ihan jokaiselle ja voi olla että yksi loma ei riitä joten vuokrattavan loma-asuntomme www.lomariviera.fi Antibes Juan les Pinsissä voikin vuokrata useammaksi lomaksi.

Pyöräilyä, patikointia, golfia, kulttuuria, konsertteja, hyvästä ruoasta ja viinistä nauttimista, shoppailua jne. Pääsiäisen tienoilla lämpötilat voivat olla myös suotuisat rantaelämästä pitäville joskin meri on vielä vilpoinen.

Huhti- toukokuu onkin parasta aikaa koska turisteja ei vielä ole liikaa ja lämpötila on miellyttävä.

Suorilla kolmen tunnin lennoilla pääsee Helsingistä Nizzaan ja lentokenttäbussi tuo reilussa puolessa tunnissa talomme eteen. Autoa täällä ei välttämättä tarvitse mutta reviiri tietysti laajenee vaikka muutaman päivän auton vuokrauksella. Autopaikka on talomme alla.

Vuokraamme asuntoamme joustasti vuorokausi tai viikkohinnalla. Ota yhteyttä ja vietä elämäsi loma Ranskan Rivieran kauniissa maisemissa.

Täältä pääset kotisivuillemme www.lomariviera.fi ja tästä blogista löytyy myös tietoa paikasta ja asunnosta.

Meidät löytää myös facebookista ja InstagramistaTervetuloa Rivieralle !

Kesäloma Ranskan Rivieralla

Ranskan Riviera sopii koko perheen lomakohteeksi. Vuokrattava loma-asuntomme Antibes Juan les Pinsissä tarjoaa loistavat puitteet onnistuneelle rantalomalle puhumattakaan golflomasta, shoppailusta, kulttuurista, patikoinnista, hyvästä ruoasta ja viinistä, pyöräilystä jne.

Asunnolta on n. 200 metriä merenrantaan ja talossa on uima-allas joka onkin saanut lapsiperheiltä kiitosta.

Asunnolta on helppo liikkua jalkaisin tai paikallisbussilla. Ne kulkevat talon edestä niin Cannesiin, Antibesiin kuin Nizzaankin.

Suosittelemme Juan les Pisiä niille jotka eivät pidä kivikkoisista rannoista. Nizzassa on kivikkoinen ranta ja merestä on vaikeaa nousta ylös. Asuntomme edustalla oleva alueen pisin hiekkaranta on loivasti syvenevä ja näin miellyttävä.

Tekemistä ja näkemistä riittää ihan kaikille ympäri vuoden. Tästä blogista löytyy paljon paikkoja joissa olemme itse käyneet.

Suosikkejamme on Eze, Saint Paul de Vence, Villefrance sur mer, Cannes ja tietysti Juan les Pins ja Antibes. Verdonin kanjonit kannattaa myös käydä katsomassa. Siihen hommaan tarvitaan toki autoa mutta auton voi vuokrata vaikka lentokentältä.

Golfkenttiä riittää kymmeniä ja niihin saa helposti lähtöaikoja.

Vuokraamme www.lomariviera.fi asuntoamme joustavasti ympäri vuoden. Ota rohkeasti yhteyttä.

Vuokrattava loma-asunto Antibes Juan les Pins

Vuokrattava loma-asunto lähellä Nizzaa, Antibes Juan les Pinsissä.

Siisti, neljälle hengelle kalustettu ja varusteltu kaksiomme sijaitsee n. 18 km Nizzan lentokentältä, josta pääsee lentokenttäbussilla talon eteen. Norwegian lentää Nizzaan n. 3 tunnin suorilla lennoilla läpi vuoden, Finnair kesäaikana.

Ranskan Riviera sopii hyvin koko perheen lomakohteeksi. Nähtävää ja tekemistä riittää ihan kaikille. Englanninkielellä pärjää.

Ota meihin yhteyttä kotisivujemme www.lomariviera.fi kautta.

Kotisivuiltamme ja tästä blogista löytyy paljon tietoa tästä kauniista lomakohteesta.

Vietä elämäsi loma Ranskan Rivieralla !

Perheloma Antibes Juan les Pinsissä

Juan les Pins sopii hyvin kaikenlaiseen lomailuun. Suorat n. 3 tunnin lennot Nizzaan läpi vuoden eivät ole este vaikka pidennetylle viikonlopulle. Ranskan Riviera sopii niin lapsiperheille kuin eläkepäivien viettämiseen.

Vuokrattava loma-asuntomme www.lomariviera.fi sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä n. 18 km Nizzan lentokentältä.

Juan les Pinsin hiekkaranta, pinjapuistot ja lukuisat ravintolat ovat kävelyetäisyydellä asunnnosta. Asunnon uima-allas on ollut lapsiperheiden suosiossa.

Julkisilla voi liikkua kätevästi mutta vuokraamalla auton muutamaksi päiväksi voi reviiriä hieman laajentaa.

Heinäkuussa järjestetään perinteiset jazzfestivaalit. Ravintolat ja kadut täyttyvät tuolloin musiikista.

Rantaelämästä pitäville Juan les Pins on parempi vaihtoehto kuin Nizza, jonka kivikkoinen ranta onkin monelle pettymys. Juan les Pinsin ranta on loivasti syvenevä hiekkaranta. Rantaa pitkin on mukava kävellä ja uimasta noustessa ei paiskaudu kivikkoiselle alustalle.

Mikä parasta, aurinko paistaa 300 päivänä vuodessa.

Mikäli haluat vuokrata mukavan kalustetun kaksiomme, ota rohkeasti yhteyttä kotisivujemme www.lomariviera.fi kautta. Vuokraamme asuntoamme joustavasti ympäri vuoden.

Menton on koristeltu sitruunoilla

Ranskan Rivieralla on paljon kivoja koko perheen tapahtumia helmikuussa juuri koulujen hiihtomien aikaan. Vuokrattava loma-asuntomme www.lomariviera.fi onkin hyvä vaihtoehto hotellille Rivieraa tutkittaessa. Sää helmi- maaliskuussa on mitä mainioin. Lämpö voi kivuja päivisin +20 asteeseen ja aurinko paistaa tottakai!

Meidän ehdoton suosikki on Fete Du Citron Mentonissa.


Koko kaupunki, ravintolat, kahvilat ja myös Mc Donalds on koristelu sitruunoilla ja appelsiineilla. Tänä vuonna festivaalit järjestetään 16.2.-3.3.2019.

Kaupunki täyttyy kevään alkamisen juhlijoista.  Vuosittain näillä karnevaaleilla vierailee n. 240 000 kävijää ympäri maailmaa.

Päivisin voi ihastella sitruksista rakennettuja taideteoksia Jardin de Bioves puistossa. Joka vuosi on jokin teema. Tänä vuonna se on Des Mondes Fantastiques eli mielettömät maat tai jotain sinne päin.

Näitä taideteoksia on joka vuosi tekemässä n. 400 henkeä. Työtunteja kuluu 20 000, sitruksia 140 000 tonnia, toistakymmentä henkeä korjaa ja paikkailee niitä joka päivä, kumilenkkejä käytetään 750 000 ja rautalankaa 15 tonnia.

Lisäksi kaupungissa järjestetään ilotulituksia ja erilaisia kulkueita.

Mentoniin pääsee asunnolta kätevästi junalla.

Alla olevat kuvat ovat edellisiltä vuosilta.

Samaan aikaan Nizzassa on isot karnevaalit ja Mandeliussa Cannesin takana järjestetään Mimosa juhlat eli Fete du Mimosa. Karnevaalikulkueita voi seurata monissa paikoissa ja näyttävästi pukeuttuneet tanssijat heittelevät katselijoille mimosan oksia. Mimosan ihana tuoksu täyttää koko Rivieran.

Voit tiedustella vuokrattavaa loma-asuntoamme www.lomariviera.fi sivujen kautta. Vuokraamme kalustettua ja varusteltua kaksiotamme Antibes Juan les Pinsissä 1-4 hengelle ympäri vuoden. Alueella pärjää hyvin englannin kielellä ja Norwegianin kyydissä Nizzaan lennetään suorilla n. 3 tunnin lennoilla. Lentokenttäbussi tuo asunnon eteen ja auton vuokraajalle löytyy parkkipaikka talon alta.

Vietä elämäsi loma aurinkoisella Ranskan Rivieralla!