Villa Ephrussi de Rothschild Cap Ferratissa

Tämä vaalean punainen huvila puutarhoineen sijaitsee Cap Ferratissa Nizzan ja Monacon puolivälissä. Tuomme tänne usein vieraat lounaalle.

Villan on rakennuttanut upporikas paronitar Beatrice de Rothschild. Hän avioitui 19 vuotiaana venäläistä alkuperää olevan pankkiirin kanssa. Avioliitto päättyi kuitenkin eroon, koska mies keräsi itselleen noin 30 miljoonan euron pelivelat. Beatricen isän kuoltua 1905 hän päätti rakennuttaa itselleen kodin Cap Ferratiin. Ensin tehtiin n. seitsemän hehtaarin suuruinen puutarha ja huvilan rakentaminen aloitettiin vuonna 1907. Se valmistui 1912. Ennen kuolemaansa hän testamenttasi 5000 taideteosta sekä huvilan puutarhoineen Academie des Beaux-Artsille. Hän menehtyi tuberkuloosiin 1934 Sveitsissä. ( tietojen lähteenä käytetty Wikipediaa)

Tutustuminen tähän upeaan kokonaisuuteen kannattaa aloittaa kävelemällä puutarhan läpi. Siellä voi ihailla kukkaloistoa mm. englantilaisessa ja japanilaisessa puutarhassa. Upeat maisemat avautuvat puutarhan molemmilta puolilta merelle. Kahdenkymmenen minuutin välein, musiikin tahdissa esitettävää suihkulähde spektaakkelia voi ihailla villan edessä olevassa puutarhassa.

Rakennuksen kahteen kerrokseen kannattaa tutustua ennen lounasta. Aulasta saa kuulokkeet opastusta varten. Huoneet ovat täynnä tuon ajan huonekaluja sekä seinillä on upeita taideteoksia. Harvinaisista posliinikokoelmista löytyy upeita maljakoita, erilaisia tarjoiluastioita sekä antiikkinen uurna. Katot on koristelu maalauksin. Älä unohda kurkistaa ikkunaluukuista avautuvia maisemia.

Huvilan puutarhassa voi lopuksi nauttia lounasta lintujen visertäessä. Teehuoneessa tarjoillaan leivoksia ja sieltä avautuu näkymät Ville-Franche-sur Meriin. Emme ole vielä kertaakaan pettyneet. Jälkkäriksi, jos jaksaa tietysti jädeannos!!!

Huomioitavaa että tänne on pääsymaksu. Parkkipaikkoja on niukasti joten kesällä kannattaa tulla hyvissä ajoin ennen lounas aikaa.

Villa Kerylos sijaitsee vastapäätä tätä huvilaa ja sinne pääsee samalla pääsemaksulla.

Vuokrattavalta loma-asunnoltamme www.lomariviera.fi tänne ajaa vajaassa tunnissa.

Ota yhteyttä yhteydenottolomakkeella ja lähde koluamaan kuvan kaunista Ranskan Rivieraa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: