Antibesin viehättävä vanhakaupunki

Vuokrattavalta loma-asunnoltamme www.lomariviera.fi Juan les Pinsistä on lyhyt matka Antibesin vanhaan kaupunkiin. Kävellen matka taittuu n. tunnissa. Vaihtoehtoisesti voi hypätä bussin kyytiin aivan talomme edestä. Juan les Pins ja Antibes ovat lähes sulautuneet yhteen.

Vanha kaupunki on täynnä ravintoloita, baareja ja kahviloita, pieniä putiikkeja ja viehättävä ruokatori. Aamupäivisin siellä voi seurata vilkasta kaupankäyntiä. Iltapäivisin tori täyttyy erilaisista kädentaito luomuksista.

Absinttibaarissa kannattaa myös vierailla. Tämä ”salakapakka” on täynnä absinttiin liittyvää rekvisiittaa. Päivisin sinne pääsee baarin yläpuolella olevan myymälän kautta. Muista tilata pöytään absintit. Valmistusprosessi on mielenkiintoinen.

Tuoretta kalaa voi ostaa suoraan kalastajilta muurien ulkopuolella olevasta Välimeren suurimmasta huvivenesatamasta, Port Vaubanista. Siellä kelluvat niin laituriin tiukasti ankkuroidut pikkupaatit kuin valtavat luksusjahditkin sulassa sovussa. Satamassa järjestetään vuosittain myös venemessut.

Hiekkaranta on sataman vieressä joka keskikesällä on aivan tupaten täynnä auringon palvojia.

Maailmanpyörästä voi ihailla auringonlaskua.

Antibesissa tapahtuu myös talvikuukausina. Lukuisia tapahtumia mm. antiikkimessuja, jouluna sinne jäädytetään luistinrata ja joulutorilla nautitaan erilaisista paikallisista jouluherkuista.

Vanhasta kaupungista löytyy Picasson museo ja paljon taidegallerioita.

Antibesin ja Juan les Pinsin väliin jää kaunis niemi, Cap d`Antibes, jonka ympäri kulkee henkeä salpaavilla maisemilla varustettu kävelyreitti. Eväät ja hyvät kengät mukaan! Tästä blogista löytyy juttua myös muista kävelyreiteistä joita Riviera on pullollaan.

Vuokrattavaa loma-asuntoamme voi tiedustella www.lomariviera.fi sivujen kautta. Antibes Juan les Pins sopii koko perheen lomakohteeksi. Nizzaan lennetään suorilla n. 3 tunnin lennoilla läpi vuoden.

%d bloggaajaa tykkää tästä: