Menton on koristeltu sitruunoilla

Ranskan Rivieralla on paljon kivoja koko perheen tapahtumia helmikuussa juuri koulujen hiihtomien aikaan. Vuokrattava loma-asuntomme www.lomariviera.fi onkin hyvä vaihtoehto hotellille Rivieraa tutkittaessa. Sää helmi- maaliskuussa on mitä mainioin. Lämpö voi kivuja päivisin +20 asteeseen ja aurinko paistaa tottakai!

Meidän ehdoton suosikki on Fete Du Citron Mentonissa.


Koko kaupunki, ravintolat, kahvilat ja myös Mc Donalds on koristelu sitruunoilla ja appelsiineilla. Tänä vuonna festivaalit järjestetään 16.2.-3.3.2019.

Kaupunki täyttyy kevään alkamisen juhlijoista.  Vuosittain näillä karnevaaleilla vierailee n. 240 000 kävijää ympäri maailmaa.

Päivisin voi ihastella sitruksista rakennettuja taideteoksia Jardin de Bioves puistossa. Joka vuosi on jokin teema. Tänä vuonna se on Des Mondes Fantastiques eli mielettömät maat tai jotain sinne päin.

Näitä taideteoksia on joka vuosi tekemässä n. 400 henkeä. Työtunteja kuluu 20 000, sitruksia 140 000 tonnia, toistakymmentä henkeä korjaa ja paikkailee niitä joka päivä, kumilenkkejä käytetään 750 000 ja rautalankaa 15 tonnia.

Lisäksi kaupungissa järjestetään ilotulituksia ja erilaisia kulkueita.

Mentoniin pääsee asunnolta kätevästi junalla.

Alla olevat kuvat ovat edellisiltä vuosilta.

Samaan aikaan Nizzassa on isot karnevaalit ja Mandeliussa Cannesin takana järjestetään Mimosa juhlat eli Fete du Mimosa. Karnevaalikulkueita voi seurata monissa paikoissa ja näyttävästi pukeuttuneet tanssijat heittelevät katselijoille mimosan oksia. Mimosan ihana tuoksu täyttää koko Rivieran.

Voit tiedustella vuokrattavaa loma-asuntoamme www.lomariviera.fi sivujen kautta. Vuokraamme kalustettua ja varusteltua kaksiotamme Antibes Juan les Pinsissä 1-4 hengelle ympäri vuoden. Alueella pärjää hyvin englannin kielellä ja Norwegianin kyydissä Nizzaan lennetään suorilla n. 3 tunnin lennoilla. Lentokenttäbussi tuo asunnon eteen ja auton vuokraajalle löytyy parkkipaikka talon alta.

Vietä elämäsi loma aurinkoisella Ranskan Rivieralla!

%d bloggaajaa tykkää tästä: