Cassis, valkoiset kalkkikivikalliot, calanquet ja Route des cretes

Valkoisia kalkkikivikallioita esiintyy Välimeren rannoilla. Cassisin ja Marseillen välissä n. 20 km matkalla voi nähdä näitä kallioita. Tällä matkalla on myös kapeita lahtia joita kutsutaan calaqueiksi.

Autolla ei näihin paikkoihin juurikaan pääse joten ainoa tapa ihastella lähes 500 metrin korkeuteen kohoavia kallioita on lähteä laivan kyytiin.

Lähdimme asunnolta aamulla ennen klo kahdeksaa. Suuntasimme A8 moottoritielle ja navigaattoriin laitoimme Cassis. Saavuimme vajaan kahden tunnin ajomatkan jälkeen satamaan. Ostimme 1,5 tunnin risteilyn. Siihen kuului kahdeksan calanquea.

Heti satamasta lähdettyämme näkyi oikealla hotelli White Rock jossa englannin pääministeri Sir Winston Churchill viettii aikaa.

Sen jälkeen näkyi nudistiranta Bonne Mere ( hyvä äiti ). Kuvia emme kehdanneet ottaa.

Kolmas calanque En Vau on vuorikiipeilijöiden huippupaikka. Oikealla jumalan sormi osoittaa taivaalle 90 m korkeuteen ja sen juuressa on paholaisen kolo. Vasemmalla 130 metriä korkealla seinämällä voi nähdä vuorikiipeilijöitä.

Joidenkin calanqueiden päässä on uimaranta mutta autolla on vaikea päästä lähellä. Pitää patikoida tai tulla veneellä.

Viimeinen kahdeksas lahti on Morgiou. Vuonna 1614 sinne valmistui linnoitus. Sen takana on esihistoriallinen luola 37 metrin syvyydessä. Sen löysi sukeltaja Cosguer vuonna 1985. Luolassa on 27 000 vuotta vanhat primitiiviset luolamaalaukset. Morgioun calanquessa on myös Marseille tyyppisiä kalastajamökkejä joissa voi nauttia siestasta, pelata petanqueta ja juoda virkistavää pastista.

Kaukaisuudessa näkyy Riou saaristo asukkainaan rottia, jäniksiä, merilintuja ja käärmeitä.

Saavuimme takaisin satamaan ja nautimme maukkaan lounaan jonka jälkeen suuntasimme Route des cretesille jolta aukeaa upeat näkymät Cassisiin ja aina Marseilleen asti.

 Vuokrattavaa loma-asuntoamme voi tiedustella www.lomariviera.fi sivujen kautta.

%d bloggaajaa tykkää tästä: