Loma James Bond elokuvien maisemissa

Loma James Bond elokuvien maisemissa

Ranskan Rivieran kauniissa maisemissa on kuvattu monia James Bond 007 elokuvia. Leffoja katsoo ihan eri silmällä kun on näissä paikoissa itse moneen kertaan käynyt.

Aloitetaan Antibesista.

Elokuvassa ” Älä kieltäydy kahdesti ” jossa Bondia esitti Sean Connory on kuvattu kohtaus sataman vieressä olevassa Fort Carreen linnoituksessa.

Monacon maisemia ja rakennuksia vilahteleekin sitten useammassa Bond elokuvassa. Casinolle James saapuu Aston Martinilla elokuvassa ”007 ja kultainen silmä”. Oopperatalon portaita noustaan taas leffassa ”Älä kieltäydy kahdesti”, Hotel de Paris vilahtelee ” James Bond ja salainen koodi” elokuvassa ja Fort Antoinen amphiteatterissa on kuvattu kohtaus ” 007 ja kultainen silmä” leffaan.

Cannesin yksi kuuluisimmista luksushotelleista on ehdottomasti Carlton. Täällä on filmattu kohtaus elokuvaan ”Never Dream of Dying”.

Villefranche-sur-merissä on paljon paikkoja joita on kiva bongailla Bond elokuvista. ”Älä kieltäydy kahdesti” leffaan on kuvattu kohtauksia mm. satamassa, La Citadellan linnoituksessa sekä Polloinaicen aukiolla. Bondin huvilan voi myös nähdä rinteessä. Satamassa on kuulemma rakennus joka on ollut leffassa venevaja ja tietysti Bondimaiseen tyyliin räjähtää mutta sitä emme ole löytäneet.

Mentonissa on kuvattu kohtauksia elokuvaan ”James Bond ja salainen koodi”. Kun kiipeää St Michelin aukiolle saattaa näkymät olla tuttuja.

Nizzan kuuluisin ja samalla sisustukseltaan erikoisin hotelli Nogresco on saanut olla useamman Bond elokuvan kuvauspaikkana. ” lähtökäsky 007″, ”James Bond ja salainen koodi” sekä ”007 kultainen silmä” ovat näitä ainakin.

Tässä vain muutamia jotka olemme itse tunnistaneet.

Näitä kuvauspaikkoja ja paljon muutakin voi kätevästi lähteä tutkimaan suorilla n. 3 tunnin lennoilla Helsingistä Nizzaan ympäri vuoden. Hotellimajoituksen sijaan voimme tarjota mukavan kaksiomme vuokralle Antibes Juan les Pinsissä. Sieltä on helppo lähteä näihin kohteisiin bussilla, junalla tai omalla autolla. Ota yhteyttä kotisivujemme www.lomariviera.fi kautta.

%d bloggaajaa tykkää tästä: