St Raphaeliin patikoimaan

Katsoimme aamulla säätiedotusta ja huomasimme että St Raphaeliin oli luvattu +21 astetta kun Juan les Pinsin lämpötila olisi vain +14. Lisäksi kirkas taivas löytyisi myös hieman enemmän lännestä.

Päätimme tehdä eväät ja suunnata retkelle.

Ajettaessa www.lomariviera.fi asunnolta länteen kuljetaan ensin Cannesin läpi ja sen jälkeen tulee paljon kivoja pikkukyliä joissa voi pysähtyä kahville tai lounaalle. Me jatkoimme suoraan kohteeseen.

Patikointireittejä löytyy niin rannoilta kuin vuoristosta. Esterelin vuoristo koostuu kauniista tiilenpunaisesta kiviaineksesta. Auton voi laittaa parkkiin ja lähteä kipuamaan vuorille. Maisemat palkitsevat.

Pysähdyimme hieman ennen St Raphaelia le Dramontissa. Auto parkkiin ja kohti merta. Reilun kahden tunnin aikana kävelimme ensin rantoja pitkin ja sitten kipusimme ylöspäin. Ihailimme jälleen kauniita maisemia. Reitillä oli paljon kävelijöitä ja näimme myös koululaisryhmän kiipeilemässä suurien kalliomudostelmien seinämiä. Taisi olla jonkinlainen kiipeilykoulu meneillään.

Reitti oli loppuosaltaan hieman vaikea kulkuinen joten emme suosittele kovin pienille lapsille.

Rannalla ollut paha hajukin selvisi kun saimme tietää että purjehtijamaneetit olivat tehneet joukkokuoleman rantaan.

Päädyimme reitin lopuksi sotilasalueen portille. Aidan oikealta puolelta lähtevän polun päässä aukeisi upeat maisemat St Raphaeliin asti. Kannatti!

Reitin varrelta voi nähdä saaren nimeltä Ile d`Or.

 

Patikointi on todella suosittua Ranskan Rivieralla. Onhan maisemat aivan huikeat. Vuokrattava loma-asuntomme www.lomariviera.fi hyvä tukikohta, josta on helppo lähteä tutkimaan näitä ihania paikkoja joita ympäristö tarjoaa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: