Sitruuna juhlat Mentonissa teemana Bollywood

Jokavuotiset sitruunajuhlat Mentonissa eivät pettäneet tänäkään vuonna. Aurinko helotti kirkkaalta taivaalta ja lämpötila kohosi +15 asteeseen. Joskin aikaisempina vuosina on ollut hieman lämpöisempi.

Teema tänä vuonna on Bollywood, intialaista mytologiaa…

Olisi kannattanut ehdottomasti tulla junalla www.lomariviera.fi asunnolta, koska oli sunnuntai ja autojonot olivat aivan sietämättömät. Olimmekin jo hetken luovuttamassa kunnes autolle löytyi parkkiruutu hieman kauempaa tapahtuma paikalta.

Järjestyksessään 85. juhla kestää 16 päivää. Tämä kevään alkamisesta muistuttava tapahtuma kerää
n. 240 000 katsojaa ympäri maailmaa.

Koristeita on ollut tekemässä n. 400 ihmistä, työtunteja on kertynyt 20 000, sitruksia on kulunut
140 000 tonnia, yhdelle neliömetrille 45 appelsiinia ja 35 sitruunaa. Joka päivä näitä taideteoksia korjaa 12 henkilöä. Näytöksissä esiintyy 200 artistia 13 eri näyttämöllä.
Sitrukset on kiinnitetty 750 000 kuminauhalla rautalankaan jota on kulunut 15 tonnia.

Puiston lisäksi 16 päivän aikana järjestetään erilaisia paraateja niin päivällä kuin iltaisinkin. Puistossa on mahdollista vierailla myös iltavalaistuksessa.

Nämä jokavuotiset juhlat osuvat sopivasti hiihtolomien aikaan joten vuokrattavaa asuntoamme www.lomariviera.fi voi tiedustella vaikka jo ensi vuodeksi. Juhlien teemasta ei vielä tässä vaiheessa ole tietoa mutta olemme käyneet nyt kolmena vuonna peräkkäin ja kaikki ovat olleet näkemisen arvoisia.

%d bloggaajaa tykkää tästä: