Juan les Pinsin luksushotellin paluu

Ranskan Riviera on kuulunut jo aikojen alusta kuuluisuuksien lomaviettopaikkoihin. Nykyisin alueella lomailee pääosin ihan tavallisia ihmisiä.

Juan les Pinsiin avattiin 25.6.1927 hulppea luksushotelli Le Provencal. Sen rakennutti amerikkalainen miljonääri Frank Jay Gould kauniin pinjapuiston viereen ja muutaman askeleen päähän Juan les Pinsin kuuluisasta alueen pisimästä hiekkarannasta. Kuuluakseen jetsettiin piti asua juuri tässä hotellissa. Mm. Charlie Chaplin, Estee Lauder sekä Jean Cocteau ovat viettäneet aikaansa Provensalissa. 
Juan les Pinsin Casino oli kävelymatkan päässä sekä kaikki muukin vilkas yöelämä sijoittui lähelle hotellia.
Hotellissa oli 290 huonetta ja se suljettiin vuonna 1976. Se on saanut rapistua nyt 40 vuotta. Tämän jälkeen sitä on yritetty kunnostaa useampaan kertaan huonolla menestyksellä kunnes nyt…
Englantilainen miljardööri John Caudwell on päättänyt remontoida tämän Juan les Pinsin maamerkin. Hänen omaisuudekseen vuonna 2017 on arvioitu 2.4 miljardia USD. Hän on ollut Englannin suurin veronmaksaja ja rakastunut Juan les Pinsin ja Antibesin alueeseen ja haluaa elvyttää sen entiseen loistoonsa.
Hänen 236 jalkainen Titania huvijahtinsa on tuttu näky Cannesin ja Antibesin vesillä
Työt aloitetaan tammikuussa 2018 ja valmista pitäisi olla 2021. Rakennukseen on suunniteltu 37 huoneistoa, 34 luksuskauppaa sekä moderni kuntokeskus ja kylpylä asukkaille. Hotellia tästä ei siis enää tule.
Jokohan vihdoin onnistuu…

Vuokrattavalta loma-asunnoltamme www.lomariviera.fi on Juan les Pinsin keskustaan lyhyt kävelymatka. 

%d bloggaajaa tykkää tästä: