Cap Ferratin maisemareitti jalkaisin

Aurinko paistoi jälleen tänä lokakuisena aamuna kirkkaalta taivaalta. Vuorossa olisi kävelyretki kauniin Cap Ferratin ympäri. Tämä niemi on tunnettu varakkaiden asuinalueena. Talot ovat valtavia ja niistä on arvatenkin hulppeat näkymät merelle. Mm. Kirsti Paakkasella on asunto juuri tässä niemessä.

Ajoimme asunnolta reilun tunnin määränpäähän koska emme halunneet mennä moottoritietä. 
Pysäköimme automme satamaan, joimme kahvit ja söimme herkullisen leivonnaisen, puoliksi 🙂 
Sataman yli avautuivat kauniit näkymät aina Italiaan asti.
Niemen voi kiertää kahta eri reittiä. Päätimme lähteä tarpomaan pidempää. 
Alku vaikutti tylsältä koska olimme edellisenä päivänä kiertäneet Cap d`Antibesin ja se oli hurmannut meidät. Lämpö hipoi +20 astetta joka lokakuiseksi ilmaksi on aivan huippua!
Saavuimme Grand-Hotel du Cap-Ferratin uima-altaalle. Tai siis se oli jossain yläpuolellamme uteliailta katseilta suojassa. Hotellista näkyi vain pieni kulma ja ylhäältä laskeutui kondoolihissi jolla hotellin asukkaita kuljetettiin merenrantaan ja uima-altaalle. Laiskaa porukkaa kun eivät jaksa tuota matkaa kävellä:)

Matka jatkui. Saavuimme majakalle joka oli kiinni. Olimme saavuttaneet niemen kärjen. 

Tähän asti reitti oli ollut helppokulkuista. Se jatkui tästä eteenpäin hieman kapeampana mutta maisemat muuttuivat mielestämme paljon upeimmiksi. Turkoosi meri pilkotti puiden lomasta. Monin paikoin polun reinasta puuttui täysin kaide joten piti olla tarkkana ettei jalka lipsahtaisi. Vastaan tuli ihmisiä juosten. Olivat tosissaan kohottamassa kuntoaan. Jokainen vastaantulija tervehti ystävällisesti ”Bonjour”. Se tuntui mukavalle.

Paluureitti lähtöpisteeseen kulki korkeiden aidattujen huviloiden ja kauniiden porttien välissä.
Aikaa saimme kulutettua 3 tuntia mutta söimme eväitä, valokuvasimme ja ihailimme maisemia.

Vuokrattavaa loma-asuntoamme Antibes Juan les Pinsissä voi tiedustella www.lomariviera.fi sivujen kautta. Ranskan Riviera tarjoaa näkemistä ja tekemistä läpi vuoden ihan jokaiselle. Norwegian lentää 3 tunnin suorilla lennoilla Nizzaan ympäri vuoden ja lentokentältä pääsee lentokenttäbussilla suoraan asunnon eteen. 

%d bloggaajaa tykkää tästä: