Absinttibaari Antibes vanhassa kaupungissa

Tämä salakapakka tai museo sijaitsee aivan Antibesin torin kupeessa. Se on auki ympäri vuoden. Myymälästä tähän mystiseen baariin pääsee päiväsaikaan. Iltaisin baariin laskeudutaan portaita kadun puolelta.

Absintti on valmistettu lukuisista yrteistä kuten anis, fenkoli, melissa, koiruoho, korianteri jne. Useaan kertaan tislaamalla saadaan alkoholipitoisuus 45-90 prosenttia. Sitä ei juoda raakana tai ei siis kannata.

Juoma keksittiin Sveitsissä lähellä Ranskan rajaa. Se kiellettiin vuonna 1915. Salakapakoissa sitä kuitenkin juotiin. Sellaiselta tämä Antibesissa sijaitseva baarikin vaikuttaa vaikka juoman nauttiminen onkin nyt sallittua.

Absinthismiksi kutsuttiin tilaa joka johtui juoman liiallisesta juomisesta. Sanottiin että se aiheutti hulluutta ja harhoja mutta mikäpä alkoholijuoma ei aiheuttaisi.

Juoma valmistetaan erityisen rituaalin siivittämänä. Baarissa soi pianomusiikki ja ihmiset istuvat hauskoihin hattuihin sonnustautuneina. Pöydissä on valmiina vesisäiliöt jossa on pienet hanat. Eteen tuodaan lasi johon on lorautettua absinttia, reikälusikka ja sokeripala joka asetetaan lusikan päälle. Vesi laitetaan hitaasti tippumaan sokeripalan läpi. Kun sokeripala on liuennut ja juoma samentunut, nautitaan juoma.

Elokuvassa Moulin Rouge tämä iloliemi on näkyvästi esillä.

Myymälästä voi ostaa kaikkea absinttiin liittyvää.

Vuokrattavalta loma-asunnolta www.lomariviera.fi Antibesiin pääsee bussilla talon edestä ja takaisin voi vaikka kävellä ja selvittää päätään.

Ranskan Rivieralla on tekemistä ja näkemistä vuoden jokaiselle päivälle.
Vuokrattava loma-asunto www.lomariviera.fi majoittaa ympäri vuoden. Suorat Norwegianin lennot Nizzaan.

%d bloggaajaa tykkää tästä: