Ile Saint-Honorat saari Cannesin edustalla

Cannesin edustalla on saariryhmä jota kutsutaan nimellä Iles de Lerins. Saaria on kaksi. Ile Sainte-Marguerite ja 600 metrin merikaistaleen päässä Ile Saint-Honorat. Tänne on hyvä paeta kaupunkien vilinää.

Ile Saint-Honoratin saarella on asunut jo 400 luvulta lähtien jopa 3700 munkkia mutta nykyisin siellä on enää n. 40 munkkia. He kasvattavat saarella mm. viinirypäleitä joista valmistetaan likööriä. Nämä juomat ja viinit olivat myymälässä hieman hintavia 🙂
Merirosvot ovat vallanneet saaren useampaan kertaan.
Saari on n. 60 hehtaaria ja siellä on komea kirkko sekä luostari . Kirkossa on mahdollista vierailla samoin voi ihailla viiniviljelmiä, kävellä kauniiden eukalyptuspuiden reunustamilla poluilla sekä tietysti uida ja nauttia auringosta. Luostariin ei pääse.
Saarella on myös ravintola La Tonnelle jonne kannattaa tehdä pöytävaraus netissä. Lauttaliputkin voi ostaa samoilta sivuilta. Me söimme maittavan lounaan varpaat hiekkaan uponneina ja kaunista merinäkymää ihaillen. Tilasta löytyy myös paikkoja jotka eivät ole hiekalla.
Saari on n. 15 min lauttamatkan päässä Cannesista. Vuokrattavalta loma-asunnolta www.lomariviera.fi pääsee Cannesiin bussilla tai jos tulee omalla autolla, satamassa on parkkipaikka.

Vuokrattava asuntomme sijaitsee n. 8 km Cannesista ja on hyvä tukikohta monipuoliseen lomailuun. Asuntoa voit tiedustella www.lomariviera.fi  sivujen kautta. Sieltä löytyy myös tietoa asunnosta. Meitä voi seurata myös Facebookissa ja Instagramissa.
%d bloggaajaa tykkää tästä: