Utelle ja Madone d`Utellen kappeli Nizzan yläpuolella

Kuljimme Var joen viertä pitkin Vesubien laaksoon ja sieltä serpentiiniteitä Utelleen. Jatkoimme matkaa kaupungista vielä n. 6 km. Tie muuttui kapeaksi ja piti peruuttaa kun tuli auto vastaan. Kivenlohkareita ja isoja käpyjä oli tippunut ajoreitille. Maisemat olivat huikeat.

Tie nousi aina 1180 metriin ja perillä odotti Madone d´Utellen kappeli joka oli kylläkin kiinni. Tien varteen oli jätetty aurauskepit eli talvella täällä on lunta. Lämpötila oli laskenut rannikon +32 asteesta +23 asteeseen ja se sai ihon kannan lihalle. Äkkiä autoon ja takas alas päin.

Saavuimme uudestaan Utelleen. Ranskalaisten lounasaika oli jo loppunut mutta löysimme hotelli Residence le bellevuen, josta saimme oikein maittavan lounaan. Palvelu oli nopeaa ja ystävällistä.

Asukkaita on n. 800 eikä tämä paikka kuhise turisteja:)

Kävelimme kaupungin kapeilla kujilla ja paikalliset tervehtivät ystävällisesti ”bonjour”. Totesimme että Suomessa eivät edes naapuruston lapset ole huomaavinaankaan kun tullaan vastakkain mutta täällä tuntui kuin olisi kuulunut kalustoon.

Matkaan meni 5 tuntia mutta pysähtyimme kaikissa mahdollisissa kuvauspaikoissa. Navigaattorin mukaan ajoaikaa www.lomariviera.fi Utelleen on tunti ja vartti. Se on Nizzan yläpuolella.

Reitin varrelta lähtee useita vaellusreittejä. Tänne pitää tulla syksyllä vaeltamaan. Nyt oli liian kuuma. Vuokrattava loma-asuntomme  www.lomariviera.fi toimii hyvänä tukikohtana Ranskan Rivieran monipuoliselle lomailulle. Ota rohkeasti yhteyttä sivujemme kautta ja lähde ihailemaan kauniita maisemia.

%d bloggaajaa tykkää tästä: