Peille ihana kylä Monacon yläpuolella jossa aika on pysähtynyt

Kuin vahingossa löysimme tämän ihastuttavan kylän kun olimme lähdössä La Turbiesta. Näimme tien viitan ja auton nokka kohti Peilleä.

Näitä ihania kyliä on Ranskan Riviera pullollaan. 

Muutama puskurissa roikkuja ärsytti matkamme tekoa mutta sopivan paikan tullen päästimme rallikuskit ohitsemme ja matkamme sai jatkua rauhassa.
Kallion seinämät ikäänkuin roikkuivat tien päällä ja tien varressa olikin paljon tippuneita kiviä.
Eteen tuli kapeita, lyhyitä tunneleita joita lähestyttäessä kuului töötätä jotta vastaan tulijat tiesivät että täältä tullaan…
Ja kuin tyhjästä yhden mutkan takaa Peillen kylä ilmestyi eteemme. Aamuaurinko valaisi kauniin vuoren rinteeseen rakennetun kylän. Jätimme auton parkkiin ja sukelsimme vanhan kaupungin kujille.

Ihmisiä ei juurikaan näkynyt mutta nekin harvat jotka vastaan tulivat tervehtivät meitä. Me luonnollisesti vastasimme ”Bonjour”. Tuntui kuin olisimme kuuluneet kalustoon.
Kissoja liikkui paljon ja jotenkin muistan lukeneeni että tämä n. 2000 hengen ja 43 neliökilometrin kylä on tunnettu juuri kissoistaan. 

Olimme jo lähdössä pois kun huomasimme vuorikiipeilijöitä. Seurasimme ja ”saatoimme” heidät matkaan ennen kun suuntasimme takaisin rannikkoa ja aivan upeaa näköalapaikkaa Cap d`Ail mutta siitä taas myöhemmin…

Loma-asunnolta www.lomariviera.fi näihin pikkukyliin pääsee kätevästi jos käytettävissä on auto. Julkisilla näihin on hakalaa ja aikaa vievää löytää.

Mikäli haluat varata asuntoamme ota rohkeasti yhteyttä yllä olevan linkin kautta.

%d bloggaajaa tykkää tästä: