Cannesin elokuvajuhlat ja formula 1 Monacon Grand prix

Näihin jokavuotisiin tapahtumiin pääsee kätevästi www.lomariviera.fi asunnolta. Cannesiin bussilla talon edestä ja Monacoon junalla.

Suorat kolmen tunnin lennot Nizzaan Norwegianilla ja Finnairilla tuovat kätevästi näihin upeisiin ja aurinkoisiin maisemiin.

Cannesin filmifestivaalit

Järjestyksessään 70. Cannesin elokuvajuhlat täyttävät kaupungin elokuva-alan huippuosaajista ja punaisella matolla näyttäytyvät upeisiin iltapukuihin sonnustautuneet filmitähdet. Juhlat on järjestetty muutamaa poikkeusta lukuunottamatta aina toukokuussa. Tämän vuotiset juhlat ovat 17.-28.5. välisenä aikana.

Vieraat saapuvat näyttävästi luksusautoilla ja Ranskan Rivieran satamat täyttyvät valtavista huvipursista, joissa isoimmissa on helikopterin laskeutumispaikka, tenniskenttä jne.

Tavoitelluin palkinto on Kultainen Palmu jonka Aki Kaurismäki sai elokuvallaan ”Mies vailla menneistyyttä” vuonna 2002.

Asunnolta Cannesiin on matkaa vain 8 km.

Formula 1 Monacon grand prix

Tämä legendaarinen kisa ajetaan ruhtinaskunnan kapealla katuradalla tänä vuonna 25.-28.5. Meteli on valtava. Paikalliset pakenevat kaupungista.
Vapaita harjoituksia voi seurata torstaina ja lauantaina, lähtöruudut ratkotaan lauantaina iltapäivällä ja itse kisa sunnutaina. Perjantai on Monacossa välipäivä. Silloin ei ajeta.

Jos ei halua maksaa kohtuullisen arvoikkaista katsomopaikoista fiilikseen pääsee hyvin myös ihan vaan hengailemalla alueella. Tarjolla on paljon formula aiheista krääsää, juotavaa ja syötävää. Skriiniltä voi seurata kilpailua ja äänethän kuuluvat vaikkei autoja itse livenä näkisikään.

Juna tuo aivan Monacon keskustaan. Autolla sinne on turha yrittää koska kaupunkiin tulevat tiet suljetaan.

Kysy asuntoamme www.lomariviera.fi se on hyvä tukikohta näille molemmille tapahtumille ja löytyyhän täältä paljon muutakin tekemistä ja nähtävää riittää koko perheelle.

Vietä Elämäsi loma Rivieralla !

%d bloggaajaa tykkää tästä: