Joulu Ranskan Rivieralla

Voiko joulun viettää Ranskan Rivieralla? Me testasimme !

Jo lentokentälle saavuttaessa aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta ja lämpöä oli + 16 astetta. Kevytuntuvatakki siis täysin turha. Merialpeille satanut lumi oli kaunis näky kirkasta taivasta vasten.

Tänä vuonna pääsimme Helsingistä suoralla kolmen tunnin lennolla. Ihanaa, ilman välilaskua!

Haimme jouluruokaa Antibesissa sijaitsevasta suomi-ruotsikaupasta. Joulutunnelma syntyi hetkessä matkalaukusta kaivetuilla tontuilla ja jouluvaloilla 🙂

Koska lomamme kestäisi vain kuusi päivää oli ehdittävä mahdollisimman moneen paikkaan. Kierros aloitettiin tietysti Antibesin vanhastakaupungista.

Vanhankaupungin viereen oli rakennettu luistinrata, lapsille huvipuisto, joulumarkkinat ja maailmanpyörä josta avautui upeat maisemat yli vanhankaupungin ja sataman. Perheet nauttivat silminnähden tunnelmasta!

Aatonaattona autolla rantatietä Monacoon. Asunnolta www.lomariviera.fi pääsee myös junalla vajaassa tunnissa aivan Monacon keskustaan.
Casinon ympäristö oli koristeltu näyttävästi jouluvaloin ja joulukuusin. Kävelimme sieltä keskustaan josta löytyi upeat joulumarkkinat, uima-altaan päälle rakennettu luistinrata ja valtava maailmanpyörä huvipuistoineen. Rahoille sai vastinetta kun meitä kieputettiin 10 kierrosta mutta olipahan upeat maisemat yli Monacon 🙂

Lämpötila vielä illalla + 15 astetta.

Jouluaattona pelasimme kierroksen golfia kauniilla Old Course Golf kentällä Cannes Mandelieussa. Kenttä oli hyvässä kunnossa ja peliseuraksi saimme mukavan ranskalaisen pariskunnan. Lämpöä + 16 ja lähes pilvetön taivas. Takki oli välillä liikaa. 

Joulupäivänä ranskalaisilla on vapaapäivä ja kaikki kaupat olivat kiinni. Lukuunottamatta patonkikauppoja. Pitäähän patonkia saada päivästä riippumatta:)

Suuntasimme joulupäivänä Cannesiin jossa oli suuret joulumarkkinat, kauniit jouluvalot, tietysti luistinrata ja lapsille huvipuisto. Kipusimme vanhaan kaupunkiin josta avautui kaunis näkymä yli Cannesin. 

Tapaninpäivä on normaali työpäivä Ranskassa. Ajoimme Nizzaan jossa kiertelimme joulumarkkinoilla, kävimme maailmanpyörässä ja vanhassa kaupungissa jossa oli antiikkimarkkinat. Ne järjestetään aina maanantaisin. Muina päivinä samalla paikalla on kukkatori.

Lapsille löytyi huvipuisto ja aasilla ratsastusta.  

Lämpöä +16 ja lähes pilvetön taivas. Muutama kahvinpavun väriseksi paahtunutta urheaa makasi rannalla uima-asuissa.

Aah, tämä valon määrä…

Lähin hiihtokeskus on vajaan kahden tunnin ajomatkan päässä.

Vuokrattava loma-asunto www.lomariviera.fi sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä niin autolla kuin julkisilla kulkuneuvoillakin liikkuvalle lomailijalle. 
Mikäli haluat viettää ensi joulun näissä upeissa maisemissa ota rohkeasti yhteyttä kotisivujemme kautta. Elämäsi Joulu odottaa Ranskan Rivieralla!

%d bloggaajaa tykkää tästä: