Suostuuko ranskalainen puhumaan muuta kuin ranskaa

Monella on se käsitys mutta tämä on jäänne vuosikymmenten takaa.

Turistialueilla Ranskan Rivieralla, jossa vuokrattava loma-asuntomme sijaitsee, englannin kielellä pärjää niin ravintoloissa, museoissa, toreilla kuin kaupoissakin. Mitä vanhemman henkilön kanssa on tekemisissä sitä vähemmän yhteisiä englanninkielisiä sanoja löytyy.

Kohteliasta on tietysti osata muutama sana myös ranskaa. Tarjoilija saattaa silti vastata englanniksi ja näin ranskan kielen harjaannuttaminen jääkin yleensä siihen.

Kielimuuri ei ainakaan enää ole este matkustaa näihin kauniisiin maisemiin. Täällä riittää tekemistä ja näkemistä lapsille, auringon palvojille, shoppailijoille, kulinaristeille, kulttuurin nälkäisille, liikuntaa harrastaville, golfareille jne.

Varaa lomakotisi  www.lomariviera.fi ja vietä Elämäsi loman Rivieralla.

%d bloggaajaa tykkää tästä: