Kokopäiväretki St Tropeziin meriteitse

Ranskan Rivieralla on paljon hurmaavia kaupunkeja ja St Tropez on yksi niistä.  Autolla sinne ei pahimpana sesonkiaikana kannata lähteä vaan suosittelemme laivaa. www.lomariviera.fi asunnolta voi alukseen nousta joko Golfe Juanin tai Juan Les Pinsin rannasta. Vaihtoehtoisesti voi ajaa autolla läheiseen St Maximen kaupunkiin ja sieltä laivalla loppumatka.

St Tropez tunnetaan varakkaiden ihmisten näyttäytymis paikkana. Ranskan Rivieran kuumimmat klubit ja yökerhot löytyvät juuri täältä. St Tropez herääkin eloon vasta pimeän laskuduttua. Tämä on oikea bilekaupunki:)

Monet kuuluisuudet ja julkisuuden henkilöt viettävät täällä lomiaan.

Elokuvassa ” Ja jumala loi naisen ” ( 1956 ) pääosan esittäjä Birgitte Bardot nosti St Tropezin maailmankartalle.

Laivamatka kestää kaksi tuntia suuntaansa. Menomatkalla on mukava ihailla kaunista Ranskan Rivieran rannikkoa. Perillä ollaan viisi tuntia. Me aloitimme maittavalla lounaalla aivan sataman edustalla kuuluisassa ravintolassa Cafe de Paris. Söimme todella herkulliset simpukat ja nautimme +30 asteen helteestä. Kauniiden ja tyylikkäästi pukeutuneiden ihmisten virtaa oli mukava seurata. Ohitse lipui myös muutama hulppea auto ja voi noita paatteja. Maksavat kuulemma miljoona euroa metri:)

 Taiteilijat maalasivat syventyneinä taulujaan ja tietyst myivät kättensä tuotoksia.

Matka jatkui kohti vanhaa kaupunkia joka ainakin meidän mielestä oli tähän astisista vanhoista kaupungeista kaikkein kaunein. Ehdimme käydä vanhassa linnoituksessa joka sekin sai meidät haukkomaan henkeä. Kaunis näköala koko St Tropezin yli ja linnoituskin oli todella mielenkiintoinen vallihautoineen.

Vanhasta kaupungista palasimme sataman kautta laivalle ja helteen uuvuttamina kohti Juan Les Pinsiä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: