Cagnes-sur-Mer ja Chateau Grimaldi

Loma-asunnolta www.lomariviera.fi Cagnes-sur-Meriin ajaa puolessa tunnissa.

Auto jätettiin erikoiseen parkkihalliin jossa oli 14 kerrosta ja 158 paikkaa. Autohissi kuljetti autot maan alla oleviin kerroksiin ilman kuskia. Lähtiessä saimme seurata auton matkaa maan uumenista kamerasta käsin. Mieletön keksintö.

Rainier Grimaldi rakennutti Chateau Grimaldi linnan vuonna 1309. Linna on toiminut provinssin kuvernöörin asuntona ja sairaalana. Nykyisin se on Cagnesin kaupungin omistuksessa ja tunnetaan nimellä Chateau Musee Grimaldi. Siellä järjestetään erilaisia nykytaiteen näyttelyitä ja tänään saimme tutustua mm. vanhoihin oliiviöljyn valmistus välineisiin. Taidenäyttelyä ei saanut kuvata.

Linnan huipulta aukeaa huikeat maisemat kattojen yli aina merelle asti.

Linnan ympärillä olevat kapeat kujat kannattaa koluta. Olisipa mielenkiintoista päästä kurkistamaan asuntoihin sisälle:)

Lähellä linnaa sijaitsee Renoirin museo mutta sinne toisen kerran…

%d bloggaajaa tykkää tästä: