Miten liikkua Ranskan Rivieralla

Edullisin ja joustavin tapa on liikkua jalan. Pienellä alueella on paljon nähtävää ja mikä parasta kuntokin nousee samalla.
Bussiyhteydet ovat loistavat. Loma-asunnon edestä pääsee paikallisbussilla suoraan Cannesiin, Antibesiin ja Nizzaan. Bussimaksu on 1 euro. Lentokenttäbussi pysähtyy myös talon edessä.
Junalla pääsee näppärästi esim. Monacoon ja Italian puolelle. Lähimmät asemat ovat Golfe Juanissa ja Juan Les Pinsissä.
Auton vuokraamalla voi tietysti laajentaa reviiriä. Kannattaa vuokrata pieni auto koska kadut ovat kapeita ja parkkipaikat ahtaita. Joskus voi kuitenkin käydä niin että vuokraamo päättää korottaa autoluokan hieman suurempaan. Näin meille on käynyt monesti.
Kannattaa suunnata sisämaahan ja serpentiiniteille. Pysähtyä matkalla ihailemaan henkeäsalpaavia maisemia ja nauttia lounasta pikkukylässä.
Liikenne on toisinaan ruuhkaista ja saattaa näyttää kaoottiselle. Käsillä huidotaan ja suut käyvät. Täälläpäin pruukataan ajaa kaasupoljin pohjassa mutta jalankulkijoita, mopoilijoita ja pyöräilijöitä kunnioitetaan. Eikä pidä häkeltyä jos liikennevaloissa seisoessa eteen kurvailee autojen väleistä muutama moottoripyörä tai fillari. Se kuuluu tämän maan tapoihin.
Laivalla voi Juan Les Pinsin rannasta lähteä vesiteitse vaikka Monacoon tai St. Tropeziin. Nizzasta on laivayhteys Korsikalle.
Helikopterin kyytiin voi nousta esim. Cannesista ja mikä onkaan loistavampaa kuin ihailla kaunista Ranskan Rivieraa yläilmoista.
Veneitä voi vuokrata Golfe Juanin satamasta joka on aivan loma-asunnon lähellä. 
Loma-asunnon varaustilannetta voi tiedustella www.lomariviera.fi

%d bloggaajaa tykkää tästä: