Kaunis kaktuspuutarha ja tippukiviluolat Monacossa

Puutarhasta on upeat näköalat Ruhtinaan palatsille sekä Monacoon.

Maisemat aukeavat portista tullessa vasemmalta ja itse kierros kannattaa aloittaa oikealta. Sieltä menee kävelyreitti alas pitkin kallion jyrkännettä ja samalla voi ihailla sekä kasveja että maisemia.

Satuimme sopivasti puutarhan alimpaan kohtaan, josta lähtee tasatunnein opastettu kierros tippukiviluoliin. Olipahan vaikuttavat. Laskeuduimme n. 300 metriä jossa lämpötila laski 18 asteeseen kun ylhäältä lähdettäessä hiki virtasi 30 asteessa. Kierros kesti n. 40 minuuttia ja ylös lähtiessä opas ilmoitti että meillä on 250 porrasta eli etenemme hitaasti.

Suositteleme tätä kohdetta. Puutarha oli mielestämme kauniimpi kuin Ezen vastaava mutta olihan sieltäkin upeat näköalat.

Monacoon kannattaa loma-asunnolta tulla junalla tai omalla autolla rantatietä pitkin.

Loma-asunnon voi varata www.lomariviera.fi sivujen kautta.

Puutarha on rakennettu jyrkkään kallioseinämään. ja sieltä on huikeat näköalat yli Monacon.

%d bloggaajaa tykkää tästä: