Kuvankaunis Gourdon

Ajomatkaa asunnolta kertyi n. tunti. Koska navigaattorimme ei löytänyt Gourdonia, jouduimme turvautumaan karttaan.

Ajoimme ensin Grasseen ja sitten jatkoimme Chataunefin kautta tielle numero D 3 jossa oli ensimmäiset kyltit Gourdoniin. Tie muuttui mutkittelevaksi serpentiinitieksi. Pysähdyimme kuvailemaan upeita maisemia. Alhaalla näkyi ilta-auringossa kylpeviä kyliä ja meri näkyi komeasti.

Tie kiemurteli ja viimein avautui kaunis näkymä vuoren päällä olevasta Gourdonista. Auto parkkiin ja sadunomaiset maisemat kameran muistikortille.

Kipusimme parkkipaikalta 34 asteen helteessä kylään, jossa oli kapeita kujia ja joitakin kahviloita, ravintoloita ja pikku putiikkeja. Näkymät Nizzaan, Antibesiin ja Cannesiin saakka saivat haukkomaan henkeä. Söimme Crepit ja joimme kahvin sekä limun:)

Todella käymisen arvoinen paikka.

Alfred Hitchcockin ohjaama elokuva ” Varkaiden paratiisi ” on kuvattu Ranskan Rivieralla, Cannesissa, Monacossa ja myös Gourdonissa. Pääosissa Cary Grant ja Grace Kelly. Kun elokuva estettiin Cannesin filmijuhlissa, Grace Kelly tapasi Monacon ruhtinaan. Romanssi sai alkunsa tästä tapaamisesta ja häitä vietettiin vuonna 1956  Monacossa, koko maailman seuratessa televisiosta.

Loma-asunnon vuokraus www.lomariviera.fi

%d bloggaajaa tykkää tästä: