Formula 1 Monaco

Tänäkin vuonna ajetaan legedaarinen Monacon formula 1 Grand Prix.

Kerran paikalla olleena voin sanoa, että jokaisen todellisen formulafanin on kerran elämässään koettava tämä kisa paikan päällä. Istuimme satamaa vastapäätä. Meteli oli hirveä ja autot sujahtivat silmän räpäyksessä ohi.

Meteli kisojen aikaan on korvia huumaava ja paikalliset asukkaat pakenevatkin paikalta. Jotkut vuokraavat asuntonsa formulafanien käyttöön.

Juna tuo katselijat kätevästi suoraan Monacon keskustaan. Kaduthan siellä suljetaan kisojen ajaksi joten omalla autolla ei kannata tätä tapahtumaa lähestyä.

Vastapäiseen satama-altaaseen ankkuroidut huvijahdit ovat täynnä ihmisiä. Toisia kiinnostavaa enemmän auringon palvominen, bailaaminen ja drinkkien nauttiminen, kun toiset taas pääsevät seuraamaan kisan tapahtumia paraatipaikoilta.

Loma-asunnolta tänne kannattaa tulla junalla. Pääsee suoraan tapahtumien ytimeen.
Vuokrattava loma-asunto www.lomariviera.fi n. 18 km Nizzan lentokentältä.

Mikäli ei halua ostaa lippua katsomoon voi Monacoon tulla ihan muuten vaan aistimaan tunnelmasta. Alueella on suuret skriinit, syötävää ja juotavaa unohtamatta Formula aiheista ostettavaa. Äänet kantautuvat kyllä ihan varmasti vaikkei ihan radan vieressä olisikaan.

%d bloggaajaa tykkää tästä: